avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

firma unde lucrez si a inchis depozitul din Bucuresti,in urma acestui fapt am ramas fara loc de munca mi s a acordat 1 luna salariu nelucrind urmind sa mi caut de munca dar nu am gasit inainte de a ma duce la firma si a semna inceterea activitati pot face ceva? mentionez ca nu am gasit din cauza virstei 47 ani
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:44, 16 Septembrie 2008
cu parere de rau va spun ca faptul ca ati semnat decizia de incetare a activitatii fara a gasi un alt loc de munca nu are nici o importanta. nu schimba cu nimic hotararea angajatorului de a si reduce activitatea
In cazul concedierii pentru motive care nu tin de persoana dvs, veti beneficia de ajutor de somaj si de masuri active pentru combaterea somajului - cursuri etc.
De la fostul loc de munca trebuia sa primiti un preaviz de minim 20 de zile lucratoare - si inteleg ca l-ati primit, din moment ce ati fost platit 1 luna fara sa va prezentati la munca. De asemenea, daca contractul colectiv de munca prevede vreo compensatie, trebuie sa vi se acorde in cuantumul stabilit prin acesta. In rest, de la fostul angajator nu puteti pretinde reintegrare atat timp cat acesta si-a inchis efectiv depozitul unde ati lucrat dvs.
Daca considerati ca vi s-a desfacut ilegal contractul individual de munca, puteti sa-l actionati in instanta pe angajator.
Dar nu cred in acest demers pentru ca, asa cum v-a spus si dna Diana Persa, desfiintandu-se locul de munca nu mai aveti cum sa fiti reincadrata la aceeasi firma. Numai daca angajatorul v-a propus, si dvs. ati acceptat un alt loc de munca la ceeasi firma, in localitatea unde firma isi are sediul sau la un alt punct de lucru.
Deocamdata cereti angajatorului decizia de concediere (fiti atenta sa fie incetat contractul individual de munca cu art.65(1) din Codul muncii) si mergeti la ALOFM (Somaj) din sectorul unde domiciliati pentru a va face dosarul de primire a indemnizatiei de somaj. Succes!
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
de acord cu cele spuse.
desfiintandu-se locul de munca nu mai puteti fi reincadrata la aceeasi firma.
am mai avut o speta similara si am aplicat acelasi principu.
marian.isvoranu a scris:

de acord cu cele spuse.
desfiintandu-se locul de munca nu mai puteti fi reincadrata la aceeasi firma.
am mai avut o speta similara si am aplicat acelasi principu.

De ce nu ar mai putea fi incadrat la aceasi societate daca i s-a desfiintat locul de munca?
Poate fi incadrat pe alt post si chiar pe acelasi post daca este reinfiintat chiar si dupa 1 zi de la desfiintare. Consider ca are si prioritate in acest caz.
Sigur ca daca punctul de lucru este desfiintat poate sa i se ofere alt loc de munca daca exista.
Nu am inteles prea bine ce fel de "incetare " trebuie sa semneze salariatul............ acesta trebuie sa stie ca nu are nimic de semnat decat ca a luat la cunostinta de imanarea preavizului si pentru ridicarea deciziei de incetare CIM din motive neimputabile salaritului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat si pentru noi seful nu vrea sa imi dea somaj alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Probabil ca mai exista topicuri cu astfel de intrebari, insa sunt asa de abatuta incat nu am rabdarea necesara sa caut. Problema noastra este urmatoarea : ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
De ce nu somaj? aledical aledical Doresc sa ma ajute cineva; sotia mea a fost in concediu o saptamina la revenire a primit un preaviz in care i se aduce la cunostintia ca activitatea societatii ... (vezi toată discuția)