Probabil ca mai exista topicuri cu astfel de intrebari, insa sunt asa de abatuta incat nu am rabdarea necesara sa caut.
Problema noastra este urmatoarea : prietenul meu s-a angajat in noiembrie anul trecut la o firma cu un salar de 700 lei brut . De o sapt, angajatorul, ma rog sefii , l-au anuntat ca de la 1 ianuarie firma se va desfiinta , asa ca sa isi caute de lucru.
Problema este ca nu vor sa ii dea somaj. Eu lucrez ca si economist , si nu sunt straina de unele lucruri , nu am in schimb o experienta mare in ceea ce priveste personalul.... de aceea am apelat la dvs.
Eu stiu ca daca firma se desfiinteaza are dreptul la somaj, pentru ca, practic i se desfiinteaza postul ..... si atunci de ce nu ii da.... ??? pai cred ca raspunsul e ff simplu, nu ii da deoarece firma nu se desfiinteaza, iar ea daca il da in soamj, nu are dreptul sa angajeze personal 6 luni parca.
Problema e ca nu vrea sa ii dea nici concediu ( are ramase 14 zile de concediu de odihna neefectuate) , el ar trebui sa isi caute loc de munca..... , si mai are de sustinut in curand si examenul de licenta ...
Asa ca i-am facut o cerere de concediu pe zilele ramase... si i-am spus sa mearga sa i-o inmaneze si sa ceara nr de inregistrare pe ea.... lucru care dansa la refuzat...
Deasemenea stiu ca cei care sunt studenti au dreptul la concediu fara plata ( de studii) 30 de zile pe an.... asa ca am facut si o astfel de cerere , si nici asta nu vrea sa o aprobe...
Situatia sta in felul urmator.. loc de munca nu isi poate cauta deoarece refuza sa i se dea concediu , iar dupa 1 i se desface contractul de munca , fara a primi somaj.... pentru ca asa vrea doamna respectiva. Dupa ce un an intreg a cotizat la somaj , acum i se refuza practic acest drept, ramanad practic pe drumuri... cu banci si alte cele..
Intrebarea noastra este ce putem face?
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns:
Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane
12:28, 9 Decembrie 2008