Tatal meu face, in numele bunicii plecate din localitate si ulterior decedate, un contract de arenda a 1/3 dintr-un teren al bunicii, bucata din 10 ha aflate in proprietate cu alti 2 coproprietari. Bunicii ii revin deci 3,3 ha, dupa moartea tatalui meu survenita in 2007, fac succesiunea dupa bunica mea decedata anterior ( fara a fi facuta succesiunea in termen la notar). Prin renuntarea scrisa si prin declararea celorlati unchi, veri..devin unic mostenitor al treimii in cauza. Vand aceaste 3, 3 ha unei firme, care face un contract de prevanzare si, dupa efectuarea cadastrului, care a durat ceva timp, se face si contractul de vanzare-cumparare respectiv in anul 2009, bani pe care i-am investit intr-o centrala de apartament.
Problema este urmatoarea: unul din ceilalti proprietari ai celor 2/3 din teren a primit o instiintare de la cel caruia i se daduse in arenda in anul 200 parca terenul. Mentionez ca nici tatal meu, nici eu nu am beneficiat de nici un beneficiu material sau in natura de pe urma arendarii partii bunicii, adica cele 3,3 ha.
Eu care am vandut 1/3 teren cu cadastru (partajul terenului) efectuat de firma la care am vandut mai am vreo treaba cu cel care luase terenul in arenda? Sau, probabil, neclaritatea vine din faptul ca si ceilalti 2 co-proprietari au vandut terenul lor dar fara acte, fara notar, fara cadastu, si asta anterior vanzarii mele?