avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de un teren,
Tatal meu care a decedat are un teren extravilan si intravilan undeva la tara in alt judet impreuna cu ceilalti frati.
.In perioada urmatoare urmeaza sa se faca iesirea din indiviziune in instanta pentru ca unul din frati nu a dorit la notar (el si fiul au asociatie in sat acolo si au interese).
Am facut succesiunea dupa tata si eu reprezint (am procura de la fratii mei) pe tata.
Problema este ca unul din verii mei care sta in localitatea unde este terenul sustine ca tata i-a vandut terenul si ar avea un act de mana .eu nu stiu nimic de cand traia tata si nu am vazut nici un act . Problema este ca relatia cu acest var nu e buna.Se eschiveaza.
Intrebarile mele sunt:ce acte sunt valabile in astfel de cazuri?
Daca tata a semnat vreun act de arendare (nu stiu) ce pot face? Tata a murit in vara anului trecut.
Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc.

Tata putea sa incheie un act de arendare dar aceasta nu inseamna ca i-a vandut terenul. Arendarile se fac pe termen scurt.Urmeaza sa-i solicitati c/val. produselor sau bani pe perioada arendarii. Contractele de arendare sunt inregistrate la primarie . Inainte de a merge la notar puteti solicita un certificat fiscal de la primarie din care rezulta cu ce terenuri a figurat tatal dvs. la rol si pt,. care platea impozite .Acest certificat il va solicita si notarul puteti sa-l consultati si la notar. Tatal dvs. nu putea vinde ceva inainte de a se deschide succesiunea. Daca vi se va prezenta vreun act , veti amana succesiunea si veti merge la un avocat cu o copie a acelui act .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am următoarea situație. suntem 2 frați. după moartea ... ela2008 ela2008 Buna ziua Am următoarea situație. Suntem 2 frați. După moartea tatălui s a făcut succesiune, fratele mai mare a rămas cu mama in casa si curtea de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate leusan leusan tatal meu impreuna cu fratii sai prin Leg 18/.91i s-au recostituit dr de proprietate in caliate de mostenitori ai tatalui lor decedat.S-a eliberat un titlu ... (vezi toată discuția)
Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)