tatal meu impreuna cu fratii sai prin Leg 18/.91i s-au recostituit dr de proprietate in caliate de mostenitori ai tatalui lor decedat.S-a eliberat un titlu numai pentru teren extravilan.Tatal meu si inca un frate sustineau ca au mai avut si teren intravilan ,dar de la primarie li s-a spus ca nu se gaseste decat cel extravilan.
Tatal meu si inca 3 frati au decedat de cca 15 ani.Mai are in viatata un singur frate.
2 dintre verii mei ,copi ai celor decedati si stabiliti in comuna ,au facut parte din Comisia de fond funciar a comunei.
Acum s-au certat intre ei ,iar unul dintre acestia m-au cautat si mi-a spus ca intradevar exista si teren intravilan 7000 mp situati in vatra satului , ca partea sa el a intrat in posesia sa si a si vindut-o , iar pentru ceilalti frati ,o munceste celalat var .
Am fost impreuna la primaria comunei cu varul acesta care a facut parte din comisia de fond funciar si cu unchiul meu in viata ,iar de acolo fac pe fraierii,ca ei s-au schimbat de 20 de ani, ca nu stiu ei nimic, si nu vor sa imi arate pr verbale ale comisiei de fond funciar intruniate atunci.
Ce pot face in aceasta situatie?
Unchiul meu in viata are cunostinta de acest teren ,martor este acest var al meu .
Prima data trebuie sa faceti cerere in scris la Primarie si sa solicitati relatii privind modalitatea de solutionare a cererii.nDaca nu vi se raspunde in termen de 30 de zile sau nu sunteti multumiti de raspuns depuneti aceeasi cerere si la Prefectura.Daca nici in acest mod nu solutionati problema urmeaza sa va adresati instantei de contencios administrativ pentru obligarea Primariei/Prefecturii la emiterea copiilor certificate ale titlurilor emise. Daca este real faptul ca s-a emis un titlu si pentru un alt teren urmeaza sa cereti instantei constatrea nulitatii absolute partiale, in sensul de a fi inclusi in titlu toti mostenitorii.
Buna ziua,
daca pe cale amiabila nu puteti sa va rezolvati problemele de familie, va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Va trebuiesc martori si veti formula adrese catre primarie pentru comunicarea situatiei reale.
daca in termenul legal nu va raspund va trebui sa actionati si primaria in instanta in contencios.
Situatia este destul de incurcata.
varul care vrea sa va ajute sa va arate titlul in virtutea caruia a vandut.
Cu respect,
av. gabriel Klein Kiritescu
Retrocedare teren
leusan
Bunicul mei patern a detinut mai multe terenuri atat intravilane cat si extravilane ,pe raza unei comune,care au fost preluate abuzivc odata cu ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate
S.Elena
Buna Ziua! Tatal meu a cumparat un loc de casa in anul 1961. In anul 1965, a construit casa pe acel loc. In anul 1993 s-a emis un titlu de proprietate. Pe acel ... (vezi toată discuția)