avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie urmata de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie urmata de concediu medical

Cum se procedeaza daca este trimisa demisie in data de 09.08 , cu aplicare din data de 01.09, dar din dada de 30.08 persoana intra in concediu medical? Dupa concediu intra in vigoare demisia, trebuia facuta alta sau cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Avology SRL , Consilier juridic 14:14, 11 Octombrie 2011
Buna ziua,
Starea de incapacitate temporara de munca, constatata medical, suspenda curgerea termenului de preaviz.
Concediul medical suspenda de drept contractul individual de munca. Nu se mai presteaza activitatea si nu se mai platesc drepturi de natura salariala, ci doar indemnizatia care are ca rol compensarea pierderii temporare a venitului din salariu si asigurarea unui minim de existenta in perioada de boala.
Pe cale de consecinta preavizul se suspenda pe perioada concediului medical, urmand ca la revenirea la serviciu sa efectuati zilele ramase din perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - preaviz ContSters123067 ContSters123067 unui salariat aflat in concediu medical, i se poate emite de catre angajator preaviz de concediere? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna,demisie jondoe1 jondoe1 O persoana are contract de munca de mai mult de 12 luni cu un angajator ,dar doreste sa i-si dea demisia,angajatorul trebuie sa plateasca concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Demisie ratis ratis Mi-am dat demisia de la firma si acum trebuie sa stau in preaviz 20 zile dupa noul cod al muncii, in data de 27 iunie mi-am depus demisia si trebuie stau la ... (vezi toată discuția)