Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: lucrez gestionar la un magazin unde in urma inventarului am iesit minus impreuna cu colegele mele. Conducerea firmei vrea sa ne impute acest minus (in jur de 200 lei de persoana*5 persoane) si ne pune sa completa un contract de angajament de plata pentru aceasta suma. In ce fel ne poate afecta completarea acestui angajament in viitor? Trebuie sa ne temem de alte lucruri ascunse? Multumesc!
Nu va poate afecta in alta parte pentru ca acolo e trecuta clar suma ce va angajati s-o platiti si termenele de plata. Deci cititi ce cuprinde hartia si semnati doar daca apar clar aceste informatii.
Daca sunteti atente la ce semnati, nu are cum sa va afecteze. Prin acel act (d-asta ii si spune "Angajament de plata") dumneavoastra va luati angajamentul sa platiti acea suma. E ceva de genul "Subsemnata .........................................., gestionar la ..................................., recunost prejudiciul in cuantum de.......................... rezultat in urma inventarului din data de................ si imi iau angajamentu de a achita acest prejudiciu in........ luni". La gestiune comuna partea proasta este ca si dumneavoastra trebuie sa suportati prejudiciul, chiar daca acest prejudiciu nu a fost din vina dumneavoastra.