avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuz Asoc. de Proprietati pentru stabilire sediu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuz Asoc. de Proprietati pentru stabilire sediu social


Va rog sa imi spuneti daca Asociatia de Proprietari are dreptul sa refuze sa dea acordul cu privire la stabilirea sediului social al vreunei societati. Vreau sa imi stabilesc sediul social al firmei mele de consultanta in apartamentul proprietate personala. Administratia mi-a transmis ca au adoptat o Hotarare (acum multi ani) prin care in acest bloc nu se da acordul pentru stabilirea sediului social. Aceasta Hotarare este valida ? Are dreptul o Asociatie de Proprietari sa imi interzica stabilirea sediului social in propriul apartament ? Daca da, va rog sa imi spuneti si mie ce articole din lege permit acest lucru. Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac pentru a obtine Acordul Asociatiei cu privire la stabilirea sediului social?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:07, 12 Octombrie 2011
Stimata doamna Veronica, in primul rand trebuia sa cereti acordul vecinilor cu care va invecinati, stanga, dreapta, sus, jos, pe urma sa cereti presedintelui asociatiei sa avizeze acordul acestora, dupa avizarea acelui acord presedintele trebue sa incheie un acord de principiu intre asociatie si respectiva firma, in care sa stipuleze anumite clauze pe care asociatia le are si pe care dumneavoastra ca si administrator de firma trebuie sa le respectati. Din cunostintele mele nu exista nici o lege care sa interzica asociatiilor sa dea astfel de acorduri, doar daca adunarea generala a respectivei asociatii a hotarat ceva in acest sens, lucru de altfel stipulat in procesul-verbal de sedinta si care are rol de lege in asociatia respectiva.Personal nu cred ca ati produce vreo dauna cuiva atata timp cat este vorba de un sediu social!
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
niotin, utilizator
Catre Niotin
Multumesc pentru raspuns.
Este adevarat, nu am obtinut acordul vecinilor si nici nu l-am cerut. Cand am intrebat Administratorul despre data la care pot veni la dansul pentru avizarea acordului vecinilor, Administratorul m-a informat ca nu e cazul sa ma duc sa obtin acordul vecinilor deoarece, chiar daca l-as avea, el nu o sa imi dea avizul deoarece exista o Hotarare a Asociatiei care interzice stabilirea sediului social in acel bloc.
Chiar are rol de lege o Hotarare a Asociatiei care este luata contrar legii ? Nicio lege nu prevede optiunea Administratorului de a-mi ingradi dreptul de a stabili sediul social. Cel putin eu nu cunosc.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz ? Credeti ca o actiune impotriva Asociatiei de Proprietari ar putea rezolva ? Actiune pentru constatarea unui drept ? Ca nu mai am dreptul sa contest Hotararea pentru ca a expirat de ani de zile termenul e 30 de zile in care aveam posibilitatea sa o ata
O hotarare de acest gen, care este abuziva si luata, sunt convinsa de acest lucru, prin inducerea in eroare a proprietarilor, o puteti contesta in instanta cu obligatia de a face.
Sediul social nu deranjeaza pe nimeni si se deosebeste de stabilirea unui punct de lucru sau sediu propriu-zis cu activitate.
Eu cred ca asociatia are dreptul sa refuze, dar si dvs. aveti dreptul sa va adresati justitiei dupa ce obtineti acordurile vecinilor. Intradevar asociatia acorda numai un aviz, iar daca dvs. obtineti acele acorduri se v-a hotara de instanta dreptul dvs. de a va stabili acolo sediul social . Poate sa invoce asociatia ca nu este de acord pentru ca se face mizerie, galagie , etc. acestea raman pentru viitor de rezolvat prin reclamatii sau chiar actiuni in justitie, etc.. Pana atunci aveti dreptul sa va stabiliti acolo sediul social. Pe urma...
Stimata doamna, am inteles din cele relatate de dumneavoastra ca va-ti adresat "ADMINISTRATORULUI" un lucru cat se poate de gresit, va adresati direct PRESEDINTELUI asociatiei, in caz de lipsa VICEPRESEDINTELUI, administratorul are doar un rol executiv, nu si rol de decizie, vorbitii deschis, amiabil despre ceea ce doriti sa obtineti, eu cred ca se va rezolva.

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru sc Daniel2Fast Daniel2Fast Buna seara, Am o mare nelamurire. Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara ... (vezi toată discuția)
Abuz al administratorului de bloc cristoph30 cristoph30 Buna seara! Administratorul de bloc nu vrea sa imi semneze si stampileze adeverinta necesara deschiderii unui sediu social la adresa la care locuiesc si sunt ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt infiintare firma. MoniKa_ MoniKa_ Situatia vecinilor mei pe orizontala si verticala, carora ar trebui sa le cer acceptul pt infiintarea unei firme in apartament, este urmatoarea: stg-nu exista ... (vezi toată discuția)