avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de vechime in munca in 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de vechime in munca in 2011

Buna ziua,
Puteti sa imi spuneti care sunt coeficientii privind acordarea sporului de vechime in munca? Stiu ca inainte erau prevazuti de CCMUN, insa acum am auzit ca se acorda minimum 5% si max. 25%, insa acordarea acestuia se lasa la latitudinea angajatorului. Astfel, acesta poate sa acorde 7% pentru o vechime de 6 ani, sau tot atat pentru o vechime de 10 ani. Este adevarat?
De asemenea, avand in vedere ca legea prevede ca munca prestata in baza unui contract individual de munca constituie vechime in munca, fara a face o alta distinctie, se poate spune ca vechimea in munca se va calcula in raport cu perioada de timp lucrata, si nu cu orele de munca prestate? Deci, daca o persoana a muncit 2 ani cu jumatate de norma va avea o vechime in munca de 2 ani, si nu de 1 an.
Cel mai recent răspuns: circotasa , utilizator 12:51, 1 Decembrie 2013
2004-2005 nu constituie vechime in munca.

2000-2001 constituie vechime numai daca v-ati incadrat in munca in termen de 90 de zile de la incetarea CCC
Am inteles ... deci mai trebuie sa astept un pic :(

Multumesc mult de lamuriri !
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza vechimea in munca ? logofatu logofatu Buna ziua, Cum se calculeaza sporul la vechimea in munca la peste 20 ani ? \\" (2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi in anexe pentru ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime in munca Ionescu15 Ionescu15 conform caror legi se acorda sporul de vechime in munca? (vezi toată discuția)
Spor vechime mircea2020 mircea2020 In 2010 odata cu diminuarea salariilor cu 25%, sporul de vechime a fost inclus in salariul brut. Dupa reantregirea salariilor in 2012, unde se regaseste sporul ... (vezi toată discuția)