avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

am avut un contract cu o societate de constructii ( deci contract intre mine pers fizica si un srl)
aceasta nu si-a executat obligatiile. in contract sunt prevazute penalitati de intarziere - destul de mari.
l-am notificat si l-am convocat la conciliere.
S-a prezentat, am ajuns la intelegere si anume sa-mi plateasca esalonat.
au trecut 3 termene si nimic.
vreau sa-l dau in judecata si as incerca pe somatie de plata dar pe care ?OG 5/2001 sau 119/2007?
daca societatea nu are cu ce plati (in caz de castig) ce cale am sa-mi recuperez datoria?
Cel mai recent răspuns: paul_2008 , utilizator 15:56, 25 Septembrie 2008
Daca firma este functionala, puteti incerca si cu reclamatie la OJPC. Ce doriti sa-l obligati pe SRL, sa va plateasca despagubiri pentru intarzierea executarii constructiilor? Sa execute constructia? Sa va restituie banii achitati ca avans?
Penalitatile prevazute in contract si recunoscute la conciliere.
Conform contractului acesta este reziliat de drept datorita neexecutarii obligatiilor.
Cerere emitere somatie de plata intemeiata pe prevederile OG 5/2001
Incercati mai bine cu OG 119/2007 aici dovada se face cu contract.
Eu sunt de parere sa folositi ca temei de drept prevederile OUG 5/2001 fiindca este vorba despre o persoana fizica si un SRL. OUG 119/2007 se aplica numai relatiilor dintre comercianti. Puteti gasi aici un comentariu mai complet: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
Raluca Balascan, Avocat

Alte discuții în legătură

Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru factura emisa milosh2000 milosh2000 Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. Contractul are ca obiect traducerea de documente. Am incheiat un act aditional pt prima ... (vezi toată discuția)