avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

am avut un contract cu o societate de constructii ( deci contract intre mine pers fizica si un srl)
aceasta nu si-a executat obligatiile. in contract sunt prevazute penalitati de intarziere - destul de mari.
l-am notificat si l-am convocat la conciliere.
S-a prezentat, am ajuns la intelegere si anume sa-mi plateasca esalonat.
au trecut 3 termene si nimic.
vreau sa-l dau in judecata si as incerca pe somatie de plata dar pe care ?OG 5/2001 sau 119/2007?
daca societatea nu are cu ce plati (in caz de castig) ce cale am sa-mi recuperez datoria?
Cel mai recent răspuns: paul_2008 , utilizator 15:56, 25 Septembrie 2008
Daca contractul este reziliat sau dvs. il coniderati reziliat nu-i mai puteti cere penalitati, ci doar daune interese compensatorii ( pe care le-ati prevazut in contract sau faceti dovada lor in cazul ne[recizarii in contract sau nu considerati contractul reziliat si ii veti cere penalitatile contractuale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru factura emisa milosh2000 milosh2000 Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma. Contractul are ca obiect traducerea de documente. Am incheiat un act aditional pt prima ... (vezi toată discuția)