avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ce sa fac? furt acte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ce sa fac? furt acte

Buna seara. Astazi mi s-a furat portofelul cu acte . Intrebarea mea este legata de procedeul pe care urmeaza sa il aplic pentru a-mi reface actele. Cum este mai bine sa procedez cu buletinul..... ? il declar pierdut pentru a evita o gramada de declaratii? Am nevoie de el la facultate si am inteles ca se plateste o amenda ...
Imi puteti spune cat costa?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 19:18, 12 Octombrie 2011
Nu aveti foarte multe demersuri de facut. Achitati taxa pt buletin de 7 lei si 4 lei la Primaria de unde apartineti, faceti copii la urmatoarele documente: certificat de nastere, casatorie(daca este cazul) actul de spatiu. Complectati cererea tip pe care o veti obtine de la ghiseu sau de pe internet ,specificand motivul preschimbarii- pierdere buletin si apoi depuneti documentele. Vi se va elibera o noua carte de identitate in cel mai scurt timp.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Daca doriti sa va faceti un act de identitate ca urmare a furtului va trebuie dovada eliberata de unitatea de politie unde ati declarat furtul. Daca doriti sa faceti actul de identitate ca urmare a pierderii veti reclama pierderea actului la evidenta persoanelor cand va duceti da depuneti dosarul pt. un nou act. Amenda este aceeasi in ambele situatii (pierdere/furt), intre 40 si 80 lei, depinde si de lucratorul care va primeste dosarul daca va amendeaza sau nu sau daca va da amenda maxima sau minima.
Art. 22. -
(1) Titularii actelor de identitate, precum si autoritatile publice prevazute la art. 21 sunt obligati sa ia masuri pentru a evita deteriorarea, distrugerea, pierderea sau furtul acestora.
(2) Furtul actului de identitate trebuie reclamat de catre persoanele fizice si autoritatile publice mentionate in alin. (1) la unitatea de politie pe raza careia s-a produs, in termen de 24 de ore de la constatare, iar pierderea sau distrugerea documentului, la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu sau resedinta.

Pt. a vedea documentele necesare in acest caz cautati tot in acest topic referitor la pasapoarte, acte de identitate etc. si veti gasi acolo tot ce trebuie sa stiti.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
bep, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma: documente pierdute ibojka ibojka am pierdut buletin permis conducere ..care este pretul si ce acte trebuie...multumesc.. (vezi toată discuția)
Declaratie de furt acte de identitate sonias sonias Curind am depus o declaratie de furt a actelor de identitate, dar dureaza prea mult pina mi se da dovada. Am decis sa merg pe pierderea actelor de identitate, ... (vezi toată discuția)
Furt buletin urgent emy2001 emy2001 Cand e sa ai ghinion parca toate iti merg pe dos.Asera mi s-a furat portofelul in care aveam 200 ron si ceva maruntis dar mai grav aveam buletinul in el.Va rog ... (vezi toată discuția)