avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scutire de impozit pe salar si alte beneficii (grad ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scutire de impozit pe salar si alte beneficii (grad handicap)

sint o persoana care in urma unui accident a suferit o fractura de col femural. In urma interventiei chirurgiclale mi s-a implantat o proteza necimentata. Fiind incadrat
in munca la data accidentului , as dori sa stiu daca la revenirea la munca beneficiez de drepturile unei persoane handicapate, intrucit nu pot merge inca fiind in perioada
postoperatorie si nici nu doresc sa fiu pensionat provizoriu.
totodata as dori sa stiu daca persoanele care au proteze pe col femural sint sau nu considerate persoane cu handicap
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 00:20, 12 Octombrie 2011
din cate stu, un handicap in sensul medical , intalnit in majoritatea cazurilor de acordare a pensiei de handicap, afecteaza acele persoane cu dizabilitati psihice ori functionale caz in care se integreaza cele care vizeaza afectarea unor functii /simturi vitale. Aceste persoane fiind inapte din punnt de vedere medical de a desfasura activitati lucrative.
Spre deosebire de pensia pe caz de boala (care inceteaza de vreme ce starea de boala a trecut), pensia de handicap (se acorda persoanei aflate intr-o astfel de necesitate si care manifesta continuitate)
Consider speta expusa mai sus de catre dv. ca nu se afla intr-una din cele prevazute de lege pentru a se considera handicap, si inaptitudine de munca (cel putin partiala, insa AJOFM, poate gasi prin aparatul de specialitate ''job-uri'' potrivite persoanei aflate cu anumite ''dizabilitati'' si care sa nu ii puna in pericol sanatatea.
o seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile in urma unui accident de munca preda_camelia25 preda_camelia25 IN 2003 AM AVUT UN ACCIDENT DE MUNCA IN URMA CARUIA AM RAMAS CU GRADUL II DE INVALIDITATE .MA AFLU IN SITUATIA DE A FI RESTRUCTURAT ,AVAND 52 DE ANI SI ABIA ... (vezi toată discuția)
Reangajarea unui salariat dupa pensionarea de invaliditate dast1967 dast1967 Va rog sa imi spuneti daca unitatea la care am lucrat are obligativitatea legala de a ma reprimi la locul de munca. Practic in ianuarie 2011 am suferit un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul meu are proteză bilaterală de șold și acum 6 luni ... Liviu Lupu Liviu Lupu Bună ziua, soțul meu are proteză bilaterală și acum 6 luni a căzut, i-a sărit o proteză care i-fracturat femurul în 4 locuri urmând o operație de ... (vezi toată discuția)