avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajarea unui salariat dupa pensionarea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajarea unui salariat dupa pensionarea de invaliditate

Va rog sa imi spuneti daca unitatea la care am lucrat are obligativitatea legala de a ma reprimi la locul de munca. Practic in ianuarie 2011 am suferit un acident in timp de ma deplasam la locul de munca ( fractura de col femural ), accident considerat de ITM accident de munca. In ianuarie 2011 am suferit prima interventie chirurgicala, iar in sept 2011 ceea de a 2 a, in urma careia am fost protezat. Ca urmarea am fost nevoit sa ma pensionez 1 an de zile, unitatea desfacindu-mi contractul de munca conform art 56 lit c din Codul Muncii. Pnesionarea a fost de invaliditate de gradul doi.
Cel mai recent răspuns: dast1967 , utilizator 20:01, 16 Noiembrie 2012
Unitatea nu are obligatia de a va reangaja.
Nu exista niciun text de lege care sa oblige un angajator sa reangajaeze un fost salariat dupa ce acesta a fost pensionat ...
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile in urma unui accident de munca preda_camelia25 preda_camelia25 IN 2003 AM AVUT UN ACCIDENT DE MUNCA IN URMA CARUIA AM RAMAS CU GRADUL II DE INVALIDITATE .MA AFLU IN SITUATIA DE A FI RESTRUCTURAT ,AVAND 52 DE ANI SI ABIA ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pe salar si alte beneficii (grad handicap) dast1967 dast1967 sint o persoana care in urma unui accident a suferit o fractura de col femural. In urma interventiei chirurgiclale mi s-a implantat o proteza necimentata. ... (vezi toată discuția)
Exista calitatea de coasigurat pentru sotie daca sunt despartiti in fapt? irisiris51 irisiris51 Fratele meu este angajat cu carte de munca. El si sotia lui sunt despartiti in fapt. Acum sotia lui este in spital deoarece a suferit o fractura de col femural ... (vezi toată discuția)