avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 CAEN firma de consultanta juridica
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

CAEN firma de consultanta juridica

Buna dimineata. Referitor la infiintarea unei firme de consultanta juridica, cum se procedeaza? M-am uitat in codul CAEN 7022 " Axctivitati de consultanta si management in afaceri" si ma gandesc eu ca e mai mult o chestiune de economist decat de jurist. In alta ordine de idei, un jurist cu experienta peste 7 ani in domeniu isi poate infiinta o firma de consultanta juridica? in ce conditii? Care este activitatea potrivit CAEN? Din ce am auzit eu, se poate infiinta o astfel de firma daca esti membru CCJ . Si, in cadrul firmei de consultanta juridica se poate sa se desfasoare activitatile de consiliere in ceea ce priveste prestatiile tabulare, succesiuni, mosteniri, donatii, schimburi, achizitii terenuri si altele de acest gen? Ce mai este de adaugat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ioanamartis , utilizator 10:07, 12 Octombrie 2011
nu se poate face o astfel de firma, cu obiectul de activitate consultata juridica ... nu se mai permite urmare a unei hotarari a ICCJ...doar avocatii inscrisi in UNBR pot face aceasta activitate...consilierii juridici dau consultanta juridica in baza contractelor de munca incheiat cu pers juridice, nu cu pers fizice
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societati...completare obiect activitate ContSters40598 ContSters40598 1. In cadrul unui srl se pot infiinta firme ? Adica exista un cod CAEN pentru asa ceva? Daca da, trebuie o anumita competenta pentru a putea face asa ceva? 2. ... (vezi toată discuția)
Sc - cod caen 6910 Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau As dori un raspuns la o intrebare pentru care nu am timp sa stau sa studiez amanuntit. As dori sa inffintez (sa cumpar) o SC pe care sa desfasor activitati ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii de consultanta aela aela Am o societate comerciala cu obiect de activitate consultanta, printre salariati am si un consilier juridic incadrat cu contract individual de munca. Pot ... (vezi toată discuția)