avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca imi ia tot salariul de pe card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca imi ia tot salariul de pe card

Buna ziua, problema mea este in felul urmator, in urma cu 3 ani am luat un credit de nevoi personale in valoare de 4000 de euro , pe vremea aia aveam un serviciu bun unde castigam in jur de 500 de euro deci imi permiteam sa achit o rata de 80 de euro lunar , pana aici totul ok am achitat ratele in jur de un an dar dupa aceea a venit criza asta si de atunci nu am mai lucrat o perioada lunga de timp fiindca nu am mai gasit nimic de lucru acumuland astfel o restanta destul de mare.
Recent m-am angajat la o firma unde primesc salariul de mizerie in valoare de 150 de euro , bani pe care banca ii retrage in totalitate deci eu lucrez de 5 luni si nu am nici un ban pe card . Tin sa mentionez ca am si familia de intretinut am si un baietel de 3 ani si mai am de platit si impozite, abonamente si alte dari , dar cum banca imi ia toti bani nu pot sa fac nimic . Intrebarea mea este daca este legal sa-mi ia absolut toti bani , acum eu nu stiu daca in contract era trecut ca daca nu platesc la timp sa poata sa-mi ia ei toti bani.Oricum in ritmul asta nu o sa mai pot merge nici la servici fiindca eu stau la sat si trebuie sa fac naveta ori cu trenul ori cu masina si cum nu raman cu nici un leu pe card nu o sa mai pot face naveta .
Va rog sa-mi dati si mie un sfat cam ce asi putea sa facin cazul asta , in afara de a ajunge cu banca la o intelegere fiindca am tot incercat sa vorbesc cu ei dar raspunsul lor a fost todeauna ca este perfect legal sa-mi ia tot salariul atata timp cat am restanta la ei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:17, 12 Octombrie 2011
Nu este deloc legal ceea ce fac.. au voie prin lege sa va retina doar o treime din salariu
In primul rand vreau sa va multumes pentru promtitatea cu care mi-ati raspuns , dar mai vreau sa va la cine ar trebui sa apelez in acest caz ca dupa cum am mai spus cu banca am vorbit si nu am rezolvat nimic.
In ultimul rand mai am o intrebare daca se poate ca in contract sa fie trecuta clauza ca daca nu platesc ratele sau daca raman restant sa poata sa-mi ia tot salariul pana ce isi recupereaza restanta.
Va multumesc inca o data si astept raspunsuriel dumneavoastra.
forraistefan a scris:

In primul rand vreau sa va multumes pentru promtitatea cu care mi-ati raspuns , dar mai vreau sa va la cine ar trebui sa apelez in acest caz ca dupa cum am mai spus cu banca am vorbit si nu am rezolvat nimic.
In ultimul rand mai am o intrebare daca se poate ca in contract sa fie trecuta clauza ca daca nu platesc ratele sau daca raman restant sa poata sa-mi ia tot salariul pana ce isi recupereaza restanta.
Va multumesc inca o data si astept raspunsuriel dumneavoastra.

1.Apelati la justitie...adica, formulati, daca mai sunteti in termen (vezi art.399 c.proc.civ.) contestatie la executarea silita.

2.Posibil sa existe si aceasta clauza insa imi pare a fi abuziva...teoretic, nu poate incalca disp. legale in materie (vezi Codul consumatorului si art.409 c.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu darthiego darthiego Buna ziua!In anul 2007 am preferat sa trec cu salariul la brd fiindu-mi oferit un overdraft.In luna iunie a.c. am intarziat la plata unei rate la un credit , ... (vezi toată discuția)
Cit din salariu? albulescu albulescu Buna ziua,ce cota parte din salariu poate fii retinut de banca deoarece sunt rate restante la un credit mai mult de 6 luni,iar acum plata salariului se va face ... (vezi toată discuția)
Executare silita - cuantum poprire pe salariu mihai1986 mihai1986 Buna ziua. Acum 5 ani am facut o greseala imensa cu un card de credit primit mai mult decat usor de la o institutie bancara..din pacate, varsta si anturajul ... (vezi toată discuția)