avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... retinere salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

retinere salariu

Buna ziua!In anul 2007 am preferat sa trec cu salariul la brd fiindu-mi oferit un overdraft.In luna iunie a.c. am intarziat la plata unei rate la un credit , in euro ,tot la brd,contractat pe nevoi personale in anul 2006 si in luna urmatoare,la virarea salariului am constatat ca mi-a fost retinuta suma restanta la creditul in euro.Am cerut informatii de la functionarii bancii,neintelegand cum si in ce baza,din contul de lei banca mi-a retinut rata in euro intr-un alt cont.Mi s-a raspuns ca e legal,ca e stipulat in contractul de credit si ca exista un program care automat face aceasta operatiune.Citind cu atentie contractul,nu am regasit cele invocate de banca.In luna ianuarie imi expira valabilitatea cardului de salariu si mi s-a spus ca daca nu sunt la zi cu creditul in euro,imi vor opri tot salariul pentru acoperirea in intregime a overdraftului,adica nu voi mai realiza venit pentru 3-4 luni.Nu-mi vine sa cred.Acum chiar si asa,dar pe perioada cat imi vor lua salariul la overdraft,de unde voi plati rata la creditul in euro?Sunt intr-o situatie disperata,am un copil,sotia nu munceste si temerea mea a devenit acuta,afland ca aceasta banca a procedat astfel in mai multe cazuri,lasind familii fara nici-un mijloc de subzistenta pentru perioade de cateva luni.Am colegi care au patit astfel.Nu stiu ce sa fac si cui ma pot adresa,pentru ca ,sincer,mi se pare total inuman.Cine se face raspunzator pentru asta?Daca ma poate ajuta cineva,va rog.Un sfat,un raspuns?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:07, 19 Noiembrie 2009
In primul rand, va trebui sa recititi clauzele contractuale ale ambelor contracte, cu mare atentie; in cazul in care aveti nelamuriri, puteti apela la un jurist sa va explice terminologia existenta.
In al doilea rand, e bine sa va manifestati nemultumirea in scris si sa explicati bancii situatia dvs. financiara prezenta precum si faptul ca, in cazul in care se vor retine toti banii, veti avea probleme existentiale, pe de o parte si, pe de alta parte, e nelegal, banca neputand sa va opreasca mai mult de 1/3 din salariu art.409 cod pr. civila.
In caz de nereusita, mai exista si OPC-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In anul 2012 am făcut un credit prima casa cu dobânda indexările ... elenasuch elenasuch In anul 2012 am făcut un credit prima casa cu dobânda indexările creditul este in euro ratele mi se opresc direct din cardul de salariu la fiecare sfârșit ... (vezi toată discuția)
Cuantum 1/3 executare silita 123adi 123adi Bua ziua, Am de achitat unei persoane o suma de 9000 lei. Salariul net al meu este de 2400 lei. Am primit de la executor instiintare in car mi se comunica ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- poprire pe salariu LoghinAlexandru LoghinAlexandru am o poprire pe sala de aproape 3 ani si suma datorta a ramas aceeasi.suma datorata provine de la o descoperire de card de 8700 lei,cand am fost instiintat ca ... (vezi toată discuția)