Buna ziua,ce cota parte din salariu poate fii retinut de banca deoarece sunt rate restante la un credit mai mult de 6 luni,iar acum plata salariului se va face prin card bancar exact la aceea bana.Poate sa retina tot salariul?As dori daca se poate o baza legala ,un articol de lege sau ceva din care sa se deduca faptu ca pot sa negociez cu banca si nu sami impuna ei ce si cum vor ei.Va multumesc si e foarte important.astept raspuns.
In primul rand ca sa va poata opri din bani trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca in acest sens altfel banca nu poate opera retineri in contul d-voastra. Cat despre partea cu negocierea este abia in faza de proiect legislativ. a trecut la camera deputatilor iar senatul este camera decizionala. mai aveti putintica rabdare.
Exista din pacate o prevedere in contractul de credit care spune ca daca ai datorii fata de banca ei pot sa isi retina sumele restante din orice cont de-al tau pe care il ai la ei.
Cred ca toate contractele de credit au aceasta clauza, asa ca ai grija.
Pe de alta parte eu stiu situatii ale unor persoane care au peste 3 luni restanta la un credit la o banca, si bani pe un card de debit la acieasi banca si nu s=a intamplat nimic. Asta pentru ca nu si-au dat seama. Deci exista sanse sa nu se prinda, insa nu cred ca merita riscul.
Ai putea sa incerci sa vorbesti la angajator sa iti puna banii pe un card la o alta banca. Ai acest drept si pe angajator nu il afecteaza cu nimic.
Credit restant:
albulescu
Buna seara,daca cineva are o datorie de 2-3000 ron la banca neplatita de un an,iar dupa un timp aceea persoana sa angajat,iar plata salariului sau i se poate ... (vezi toată discuția)