avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cand este cel mai bun moment pentru suspendare ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cand este cel mai bun moment pentru suspendare activitate sau inchidere activitate la PFA norme de venit?

Buna Ziua Tuturor,

am nevoie de o opinie cat mai avizata asupra suspendarii/inchiderii activitatii unui PFA care nu a produs nimic anul acesta dar impozitul a batut binenteles la usa#-o.Si daca se poate sa-mi spuna si mie vre-un patit ce se intampla daca trece termenul de pe somatia de plata de la ANAF si nu platesc impozitul:(( (pentru ca nu am bani, nu din rea vointa).
Va rog din suflet sa-mi explicati in romana ( sunt varza la termeni avocatesti...ma rog...anu' asta sunt VARZA LA TOT :(( )

Multumesc Mult Tuturor & Avocatnet
Respect
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 12:13, 13 Octombrie 2011
1. Puteti opta fie pentru suspendare, fie pentru inchidere (radiere).Din acel moment nu mai datorati impozit si celelalte contributii, insa datoriile pentru care ati fost somat precum si cele care vor lua nastere pana la momentul suspendarii/inchiderii, va trebui sa le platiti.
2. Odata emisa somatia, ANAF va uza de toate metodele pentru recuperarea datoriei, prima si ce mai probabila este urmarirea/blocarea conturilor daca aveti, a-2-a, oprirea din salariu, daca este cazul ...si se poate continua cu urmarirea si valorificarea bunurilor personale
3.Va recomand sa treceti la celalat sisitem de impozitare ( cel real) daca obiectul dvs. de activitate permite. In aceasta situatie veti datora impozite doar pe ceea ce realizati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar adonisvigalex adonisvigalex Buna ziua, Din data de 31.12.2007 firma pe care o administrez ca unic administrator se afla in regim derogatoriu pe 3 ani.In luna iunie 2009 am primit o ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pentru "diferente impozit anual de regularizat" din 2008 si 2009, necomunicate anterior cloghin cloghin Stimata comunitate avocatnet, Am nevoie de o mana de ajutor pentru urmatoarea situatie: am primit azi (pe SPV) o instiintare de la ANAF privind infiintarea ... (vezi toată discuția)
Impozite neplatite iepurache2004 iepurache2004 va salut,am o problema de elucidat.Deci in cazul in care nu a fost plătit impozitul pe teren si pe locuinţă (aferent 2008), Direcţia taxe şi impozite ... (vezi toată discuția)