am nevoie de o opinie cat mai avizata asupra suspendarii/inchiderii activitatii unui PFA care nu a produs nimic anul acesta dar impozitul a batut binenteles la usa#-o.Si daca se poate sa-mi spuna si mie vre-un patit ce se intampla daca trece termenul de pe somatia de plata de la ANAF si nu platesc impozitul:(( (pentru ca nu am bani, nu din rea vointa).
Va rog din suflet sa-mi explicati in romana ( sunt varza la termeni avocatesti...ma rog...anu' asta sunt VARZA LA TOT :(( )
1. Puteti opta fie pentru suspendare, fie pentru inchidere (radiere).Din acel moment nu mai datorati impozit si celelalte contributii, insa datoriile pentru care ati fost somat precum si cele care vor lua nastere pana la momentul suspendarii/inchiderii, va trebui sa le platiti.
2. Odata emisa somatia, ANAF va uza de toate metodele pentru recuperarea datoriei, prima si ce mai probabila este urmarirea/blocarea conturilor daca aveti, a-2-a, oprirea din salariu, daca este cazul ...si se poate continua cu urmarirea si valorificarea bunurilor personale
3.Va recomand sa treceti la celalat sisitem de impozitare ( cel real) daca obiectul dvs. de activitate permite. In aceasta situatie veti datora impozite doar pe ceea ce realizati.