avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot face plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot face plangere penala?

Am urmatoarea intrebare va rog:

Este legal ca un operator de sondaj ce reprezinta un institut de sondare a opiniei publice sa se prezinte la usa mea avand informatii personale despre mine? Daca nasterii, nume, etc.

Asta in conditiile existentei legii 677/2001 ? In conditiile in care eu nu am fost de acord in viata mea nicaieri sa mi se divulge aceste date? Respectivul institut banuiesc ca le are de la evidenta populatiei care si ea este operator de date cu caracter personal.

Pot face o plangere penala ca sa vad si eu de unde au respectivii datele mele personale si pe baza carui acord personal al meu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:22, 12 Octombrie 2011
daca puteti face dovada ca aceste date le aveau cind ati fost contactat :) este suficient sa nege existenta acestor date ca dosarul sa fie inchis. doar dvs si operatorul stiti daca aceste date chiar erau in posesia lor la data sondajului.
sau vor sustine ca dvs le-ati oferit datele cind ati fost contactat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greencard, folosire date personale fără acordul meu. aș putea obține daune morale din acest motiv? Elvonfidential Elvonfidential Deci am fost înregistrat la loteria greencard de către o companie locală fără acordul meu.Au folosit contactele mele din 2013 cind am fost înregistrat de ... (vezi toată discuția)
Suni la 112 ca sa anunti un furt in desfasurare.... graphicbull graphicbull ...stiu ca apelul este inregistrat (si e ok sa fie), iti dai datele personale si numarul de telefon... ...in cazul in care se confirma furtul, si politia i-a ... (vezi toată discuția)
Divulgarea pe facebook a valorii sumei restante la întreținere a unui proprietar de către președintele asociației de proprietari MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Președintele Asociației de Proprietari a furnizat în cadrul unor comentari pe Facebook de pe pagina personală a unui proprietar-debitor valoarea sumei ... (vezi toată discuția)