avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Suni la 112 ca sa anunti un furt in desfasurare....
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Suni la 112 ca sa anunti un furt in desfasurare....

...stiu ca apelul este inregistrat (si e ok sa fie), iti dai datele personale si numarul de telefon...
...in cazul in care se confirma furtul, si politia i-a act de situatie, iti poate divulga aceste date sau nu are dreptul sa o faca?

(spre exemplu vezi niste hoti furand dintr-o fabrica din apropiere)
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
graphicbull, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 13:07, 8 Decembrie 2009
Buna ziua !
Conform legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, prevede expres si limitativ situatiile cand un operator poate prelucra date cu caracter personal avand functie de identificare.
In situatia dumneavoastra nu era legal sa fie transmise decat organelor de cercetare , urmarire si judecata.
Cu stima !
Datele dvs. solicitate de institutiile ce sunt si inregistrate ca utilizatori si operatori de astfel de date, vor fi utilizate de acestea in conformitate cu prevederile legale (generale/ L.677/2001 si speciale/de ex.codul de proc. pen.) in vigoare.
In cazul concret indicat ca exemplu, datele furnizate de dvs. pot fi utilizate pt. identificarea dvs. si pentru a depune marturie in cauza penala respectiva, mai ales ca tainuirea unei infractiuni este ea insasi o infractiune.
graphicbull a scris:

...stiu ca apelul este inregistrat (si e ok sa fie), iti dai datele personale si numarul de telefon...
...in cazul in care se confirma furtul, si politia i-a act de situatie, iti poate divulga aceste date sau nu are dreptul sa o faca?

(spre exemplu vezi niste hoti furand dintr-o fabrica din apropiere)

Veti fi audiat in calitate de martor daca este nevoie.
Veti fi chemat de organul de ancheta in calitate de martor.Ati vazut doar.
Aceasta nu inseamna ca va sunt divulgate datele.

avocat Claudiu Lascoschi
Datele , spre exemplu, dintr-un denunt , care poate fi facut de catre orice persoana fizica sau jurica , stiind de savarsirea unei infractiuni , nu sunt facute publice , chiar daca exista obligatia asumarii continutului acestuia , prin semnare.
Asa incat , odata sesizata Politia, telefonic , nu va va fi relevata identitatea.
Si odata ce infractiunea va fi surprinsa in timpul desfasurarii acesteia , aceasta va fi una flagranta (va fi incheiat un proces verbal in acest sens).
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Datele dvs.pot fi folosite de cei care efectueaza cercetarile,in sensul audierii dvs.ca martor sau pentru intocmirea unor acte procedurale,in cazul in care a fost vorba despre un flagrant(procesul verbal de constatare a flagrantului).Aceste date conform legii,nu pot fi facute publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare operator de date personale pentru traducatori Andreea-traducator Andreea-traducator Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Anul trecut (poate din greseala, poate nu), m-am inregistrat ca operator de date cu caracter personal, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Leg.677 Ileana Cioteanu Ileana Cioteanu Buna ziua, va rog sa-mi comunicati daca pot fi acuzata de incalcarea disp. leg 677 /2001 in cazul in care afisez public portretul unei persoane care mi-a ... (vezi toată discuția)
Divulgarea datelor cu caracter personal highlife highlife Buna ziua, Conform legislatiei in vigoare, bancile au dreptul de a verifica datele cu caracter personal pe care noi le oferim la incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)