avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Leasing auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Leasing auto

Daca am luat prin leasing un autovehicul, am platit patru luni ratele si dupa nu am mai platit nimik si mi-au luat inapoi masina cei de la firma de leasing cum trebuie sa procedez cu TVA-ul care l-am dedus. Ramane asa sau intervine ajustarea?
Cel mai recent răspuns: a_bogdan , utilizator 13:07, 12 Octombrie 2011
Inchirierea de bunuri sau transmiterea folosintei bunurilor in cadrul unui contract leasing reprezinta dpdv al TVA o prestare de servicii. Bunul nu reprezinta un mijloc mix aflat in proprietatea companiei dumneavoastra si nu se considera bun de capital in sensul art. 149 din codul fiscal pentru care se aplica prevederile cu privire la ajustare. Drept urmare nu ar trebui sa aveti obligatii de ajustare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva in cazul suspendarii activitatii ronaldinia21 ronaldinia21 Am o rugaminte. Avem o societate platitoare de TVA, cu activitatea suspendata la Registrul Comertului incepand cu data de 01.09.2010 si isi reia activitatea in ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva mijloc fix Pop I Pop I Am urmatoarea situatie:In anul 2007 am achizitionat un cap tractor.In decembrie 2009,acest auto a fost distrus complet in urma unui accident .In acest sens ... (vezi toată discuția)
Tva-contr. comodat kerekesmargo kerekesmargo firma platitor de tva , a platit tva aferent aparatului dat in comodat , dupa o perioada de timp -reziliaza contractul de comodat si aduce inapoi aparatul si ... (vezi toată discuția)