avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu munca- drepturi salariale restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu munca- drepturi salariale restante

Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa-mi recuperez drepturile salariale restante apeland in instanta fostul angajator. Nu stiu cum trebuie sa procedez, daca trebuie sa imi angajez avocat sau pot depune singura cererea? Ce trebuie sa contina aceasta cerere, cum sa o formulez, obiectul ei fiind 6 salarii neplatite.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 12 Octombrie 2011
avocatul nu este obligatoriu dar este recomandabil deoarece este posibil ca probatoriul administrat sau o potentiala cerere reconventionala din partea angajatorului sa solicite cunostinte juridice.
Ariana032481 a scris:

Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa-mi recuperez drepturile salariale restante apeland in instanta fostul angajator. Nu stiu cum trebuie sa procedez, daca trebuie sa imi angajez avocat sau pot depune singura cererea? Ce trebuie sa contina aceasta cerere, cum sa o formulez, obiectul ei fiind 6 salarii neplatite.
Multumesc,

Gasiti un model de actiune accesand link-ul de mai jos
[ link extern ]

Obiectul actiunii il constituie obligarea angajatorului la plata sumei de ... lei, reprezentand contravaloarea a 6 salarii neachitate , pentru perioada lucrata la acesta (de la .... la .....)

Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare si se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu si concediu de odihna neefectuat camelianna camelianna Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura (pas cu pas fara cheltuieli de judecata) pentru recuperarea ultimului salariu si a concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale mirela u mirela u Buna ziua, Am lucrat 6 luni fara concediu, dar cand mi-am pierdut locul de munca (s-a inchis punctul de lucru), seful nu mi-a achitat contravaloarea zilelor ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - actiune civila tomamarin tomamarin Ce titlu trebuie sa aiba actiunea civila prin care solicit plata drepturilor salariale restante si a concediului si prin care solicit si despagubiri morale pt ... (vezi toată discuția)