avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat timp dureaza ca un dosar de la parchet sa intre pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat timp dureaza ca un dosar de la parchet sa intre pe rol?

O persoana a fost violata,pt a savarsi aceasta infractiune inculpatul a mai savarsit si alte infractiuni:violare de domiciliu,amenintare.La faza locului a venit un procuror de la Craiova si politia judeteana,s-au administrat probe,persoana vatamata a fost dusa la medic legist.Inculpatul a fost retinut pt 5-6 ore,apoi a fost eliberat.Mi s-a zis ca trebuie sa astept 3 saptamani sa se administreze toate probele in dosar si abia apoi va pleca dosarul pe rol.Ideea este ca fapta a fost savarsita pe data de 6 septembrie si pana acum nu avem niciun rezultat ,niciun raspuns! Ce sa fac?
Am fost la notar sa iau imputernicire pt a putea afla in ce stadiu se afla dosarul,nu s-a putut pt ca e caz penal si asa mi s-a spus,Am aflat cu greu doar un numar de dosar si atat! Nu am acces la nimic altceva!Am hotarat sa angajez un avocat ,dar mi-a zis sa nu il angajez de acum ca il voi plati o perioada fara sa poata face ceva ci sa astept.Totul mi se pare absurd!Ajutati-ma cu un raspuns! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:05, 12 Octombrie 2011
fapta a fost anuntata prin 112
Trebuie sa mai precizez faptul ca victimei i-a fost rusine si prima data a sunat rudele si acestia din urma au sunat la 112
sa ne intelegem - nu conteaza ce se crede ci ce se poate dovedi. Dreptul penal nu functioneaza pe presupuneri ci pe dovezi care sa stabileasca identitatea faptuitorului, existenta faptei si vinovatia dincolo de orice indoiala. Lipsa oricarui dintre aceste elemente determina inexistenta unei infractiuni sau nevinovatia persoanei cercetate.

chiar daca fapta a fost reala, daca nu exista dovezi nu va exsta nici o condamnare. asta este sistemul si rolul lui este de a preveni condamnarea unui nevinovat.

angajati un avocat si lasati-l sa analizeze dosarul, apoi va poate spune o parere temeinica si in cunostinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat pt. viol la 5 ani si 10 luni, pe baza unor minciuni vasile14 vasile14 Am un baiat de 19 ani care pe 6-XI-2014, a fost condamnat pentru viol in grup la 5 ani si 10 luni, de Judecatoria Roman. Impotriva sentintei s-a facut Apel. Pe ... (vezi toată discuția)
Viol sau sex fara acordul persoanei in cauza laurateodora laurateodora in cazul in care o persoana nu este de acord sa intretina relatii sexuale cu o persoana cum se poate constata violul si ce trebuie facut in continuare (vezi toată discuția)
Viol ContSters83715 ContSters83715 daca faci dragoste cu o femeie - normal -si ea totusi se decide sa depuna plangere de viol, cu toate ca nu a fost viol, face prelevarea de urme de ... (vezi toată discuția)