Kellynda a scris:
Buna ziua!
Sunt traducator autorizat, am efectuat o traducere pentru o firma acum mai mult de 2 luni si nici pana acum nu am primit nici un ban aferent traducerii efectuate. Ce se poate face in acest caz inainte de a apela la instanta? Cum pot recupera plata? Mentionez ca dat fiind faptul ca firma era in alta localitate decat sunt eu, intelegerea a fost facuta prin telefon si internet. De la firma am o comanda.
Va multumesc pentru sfaturi!
Comanda este semnata si stampilata? Aveti confirmare de primire a facturii? (presupunand ca ati transmis-o prin posta).
Daca raspunsul la cele doua intrebari este afirmativ si apelurile telefonice nu au dat rezultate, incercati o conciliere prin corespondenta scrisa. Intocmiti o comunicare oficiala de genul somatiei prin care le aduceti la cunostinta debitul asumat prin semnarea si stampilarea comenzii si prin semnatura pe recomandata de primire a facturii. Avizati, in incheiere, ca veti apela la instanta in cazul in care nu se dispune plata debitului in termen de 5 zile in contul si banca mentionate.
Despre somatia de plata:
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
Daca nu rezolvati nimic pe cale amiabila puteti apela la un avocat ce va poate indruma si reprezenta. Cheltuielile ocazionate de angajarea avocatului, taxe, etc., se pot recupera de la debitor.
L.C.