avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Solicitare platã restantã pentru servicii de ...
Discuție deschisă în Traduceri

Solicitare platã restantã pentru servicii de traducere

Buna ziua!

Sunt traducator autorizat, am efectuat o traducere pentru o firma acum mai mult de 2 luni si nici pana acum nu am primit nici un ban aferent traducerii efectuate. Ce se poate face in acest caz inainte de a apela la instanta? Cum pot recupera plata? Mentionez ca dat fiind faptul ca firma era in alta localitate decat sunt eu, intelegerea a fost facuta prin telefon si internet. De la firma am o comanda.
Va multumesc pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:49, 13 Octombrie 2011
Puteti apela la o firma de mediere care si costa mai putin dar poate trata direct cu cei doi implicati si sa-i aduca la masa negocierilor.
Kellynda a scris:

Buna ziua!

Sunt traducator autorizat, am efectuat o traducere pentru o firma acum mai mult de 2 luni si nici pana acum nu am primit nici un ban aferent traducerii efectuate. Ce se poate face in acest caz inainte de a apela la instanta? Cum pot recupera plata? Mentionez ca dat fiind faptul ca firma era in alta localitate decat sunt eu, intelegerea a fost facuta prin telefon si internet. De la firma am o comanda.
Va multumesc pentru sfaturi!

Comanda este semnata si stampilata? Aveti confirmare de primire a facturii? (presupunand ca ati transmis-o prin posta).
Daca raspunsul la cele doua intrebari este afirmativ si apelurile telefonice nu au dat rezultate, incercati o conciliere prin corespondenta scrisa. Intocmiti o comunicare oficiala de genul somatiei prin care le aduceti la cunostinta debitul asumat prin semnarea si stampilarea comenzii si prin semnatura pe recomandata de primire a facturii. Avizati, in incheiere, ca veti apela la instanta in cazul in care nu se dispune plata debitului in termen de 5 zile in contul si banca mentionate.
Despre somatia de plata:
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
Daca nu rezolvati nimic pe cale amiabila puteti apela la un avocat ce va poate indruma si reprezenta. Cheltuielile ocazionate de angajarea avocatului, taxe, etc., se pot recupera de la debitor.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traduceri predate neplãtite ... îmi voi primi banii pe munca depusã? enna65 enna65 Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie cam delicata. Am incheiat un contract de colaborare in calitate de traducator cu un birou de traduceri. NU am primit ... (vezi toată discuția)
Transport kamy_dani kamy_dani detin o masina cu care am efetuat acum 2luni pt.o firma transport de marfuri in afara tarii.mentionez ca cursele erau efectuate pe documentele firmei pt care ... (vezi toată discuția)
Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)