avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traduceri predate neplãtite ... îmi voi primi banii ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traduceri predate neplãtite ... îmi voi primi banii pe munca depusã?

Buna ziua,

Ma aflu intr-o situatie cam delicata. Am incheiat un contract de colaborare in calitate de traducator cu un birou de traduceri. NU am primit contractul in original, ci doar scanat pe e-mail. In plus, am acceptat o lucrare de aprox 50 pagini pe care am si onorat-o. Mentionez ca am solicitat si semnarea unui formular de comanda ferma, care de asemenea mi-a fost transmis prin e-mail. Am predat lucrarea, mi-a fost confirmata primirea, insa in momentul in care am cerut verificarea in scopul facturarii si respectiv emiterea facturii nu am mai primit nici un raspuns. Factura nu am emis-o inca pentru ca nu stiu exact la care din cele 4 sedii ale firmei trebuie sa ma adresez Spuneti-mi va rog, contractul, respectiv, comanda ferma, sunt valabile din punct de vedere legal? Cum pot face sa-mi recuperez banii? Le transmit factura si risc sa raman neacoperita sau ii actionez in justitie?
Cel mai recent răspuns: enna65 , utilizator 21:13, 8 Octombrie 2012
Factura o transmiteti la sediul social si nu vad cum sa ramaneti descoperita, banuiesc ca nu sunteti nici platitoare de TVA.
Transmiteti factura serviciilor cu confirmare de primire la sediul la care stiti ca functioneaza persoanele cu care ati corespondat. Respectati intocmai conditiile contractuale in ceea ce priveste facturarea si scrieti pe factura termenul in care sa fie platita. Daca in interiorul termenului mentionat nu veti fi platita sau macar contactata, le transmiteti somatie de plata prin care notificati depasirea termenului stabilit prin contract si ii invitati sa procedeze la plata serviciilor sau conciliere (esalonare debite) in max. 15 zile de la data primirii somatiei de plata.
In linkul de mai jos veti gasi o discutie similara si solutii + un model al notificarii de plata a sumelor datorate.
www.avocatnet.ro/content/for...
Daca nu se intampla absolut nimic, aveti posibilitatea sa-i actionati in justitie (din ceea ce stiu, comunicarile prin e-mail sunt considerate probe valide in instanta) pentru recuperarea debitului.
Din pacate trebuie sa alegem cu multa atenite partenerii de afaceri. Iata un exemplu care ar trebui sa ne dea de gandit astfel incat, atunci cand stabilim conditiile de lucru cu partenerii, sa stabilim si conditiile de plata.
[ link extern ] /
Va tinem pumnii:luck:
L.C.

PS - Confirmarea de primire semnata de ei reprezinta dovada ca ati transmis factura pentru servicii si trebuie pastrata in cazul in care ajungeti in instanta.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc pentru raspunsuri. Voi respecta intocmai sfaturile dumneavoastra. Intr-adevar nu sunt platitoare de TVA. Voi emite factura si o voi transmite la sediul lor social. Sa vedem ce se va intampla...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura Silviu FA Silviu FA Buna ziua,in urma cu 1 an de zile am apelat la serviciile celor de la necesit. Am platit comezile care au fost concrete. Am cerut oprirea colaborarii. Necesit ... (vezi toată discuția)
Emitere somatie de plata ContSters98540 ContSters98540 Atunci cand o societate a prestat niste servicii pentru o alta societate, fara comanda din partea acesteia din urma, dar cu antecalculatii de pret facute pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta dupa legile actuale Klara77 Klara77 Buna ziua ! Am prestat servicii contra cost unei firme , fara a avea nici contract sau comanda. Facturile au fost expediate cu confirmare primire , timp de ... (vezi toată discuția)