avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare creanta dupa legile actuale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare creanta dupa legile actuale

Buna ziua !
Am prestat servicii contra cost unei firme , fara a avea nici contract sau comanda.
Facturile au fost expediate cu confirmare primire , timp de aprox 8 luni , si avem confirmat soldul de catre debitor .
Intrebare :
Ce sanse am sa pot actiona in instanta firma debitoare , daca nu am decat facturile si acel extras de sold confirmat , fara sa imi fie respinsa actiunea ?
Care sunt pasii care trebuie urmati ? Adica se apeleaza la mediere sau somatie de plata ?
Si, ma poate reprezenta in fata instantei un consilier juridic ?Am inteles ca eu nu ma pot reprezenta ....
Multumesc pentru raspunsuri
Klara
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 23:52, 27 Martie 2013
Pe calea dreptului comun, neexistând contractul, pt recurs nu va puteţi reprezenta e nevoie de consilier/avocat, informarea în legătură cu medierea actualmente.
Multumesc , pentru ambele raspunsuri.
Speram sa fie suficient confirmarea soldului . Am cateva comenzi dar , nu pentru toate facturile . Din pacate.
O seara buna !
În situaţiile în care aveţi comenzile de transport, ati executat serviciul de transport şi au confirmat facturile aferente, solicitaţi emiterea somaţiei de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura nesemnata cu confirmare de primire xm xm Intrebare: potrivit normelor contabile o factura fiscala care nu poarta stampila si semnatura debitorului, dar care a fost expediata si exista semnata ... (vezi toată discuția)
Solicitare platã restantã pentru servicii de traducere Kellynda Kellynda Buna ziua! Sunt traducator autorizat, am efectuat o traducere pentru o firma acum mai mult de 2 luni si nici pana acum nu am primit nici un ban aferent ... (vezi toată discuția)
Facturi neachitate paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In anul 2008 am executat in baza unor comenzi succesive mai multe prestari de servicii catre o alta firma. Comenzile au fost onorate in ... (vezi toată discuția)