avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune de 30 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune de 30 de ani

Buna ziua. Sunt intr-un impas.
O persoana are certificat de mostenitor dupa parinti. Problema este ca tatal persoanei avea doar un certificat de mostenitor dupa parintii lui, fiind vorba de o cota parte dintr-o mostenire, mare, impartita intre 4 frati.
Deci practic persoana a mostenit o cota parte din mostenirea lasata de bunicul sau.
Masa succesorala include o casa f mare si multe terenuri.
Tatal persoanei a ales sa ramana alaturi de parinti, locuind intr-o parte din casa toata viata, de la nastere pana la deces, la 90 de ani.
In mod normal, persoana poate invoca uzucapiunea si vinde partea de imobil (au intrari diferite, curti diferite), fara sa astepte iesirea din indiviziune a mostenitorilor bunicilor. Problema e ca ei nu vor sa iasa din indiviziune, sunt pb, se cearta pe terenuri. Toti stiu ca partea aceea de casa este a Persoanei in cauza, nu este nici o pb din acest punct de vedere.
Trebuie intentat proces pentru dovedirea uzucapiunii ?
Ce parati vor fi, mostenitorii bunicului ? Costa mult asa ceva, dureaza mult, ce implica ?
Alta pb e ca notarul din localitate i-a facut Persoanei un certificat de mostenitor asupra partii respective de casa, nu inteleg cum. Ar fi trebuit sa fie asupra cotei parte din mostenirea parintilor, deoarece nu s-a facut inca iesirea din indiviziune.
cum s-a putut face asa ceva ? oare parintii Persoanei au dovedit uzucapiunea prin notariat, stiu ca nu e posibil, dar....nu stiu.
va rog, daca aveti un raspuns, multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ancristida , utilizator 08:54, 13 Octombrie 2011
Daca imi poate spune cineva macar ce presupune procesul de constatare a uzucapiunii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Vanzare din titlu ilegala Nightwolf Nightwolf Tatal meu are o problema cu un teren si o casa in apropiere de Ploiesti(cam 15km) In 1995 s-a facut un titlu de proprietate \"la gramada\", in care a fost ... (vezi toată discuția)