avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare societate comerciala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare societate comerciala

Buna ziua,

As avea cateva intrebari legate de lichidarea unei societati.

Societatea este deja in lichidare, cu lichidator desemnat. Firma aproape ca nu a avut deloc activitate, de la infiintare in 2008. Au fost depuse declaratii pana in Iulie 2009, inclusiv. Ultimul bilant depus a fost cel semestrial, pentru prima jumatate a anului 2009. Bilantul anual pt. 2008 nu a fost prezentat la Registrul Comertului, doar depus la ANAF.

Impozitul forfetar nu a fost platit, nu a existat profit. Firma era platitoare de 16% impozit pe profit.

Operatiunile desfasurate prin societate au fost doar contributii ale asociatului unic - folosite pentru: capital social, registre fiscale, stampila, cumpararea unor materii prime, care nu au mai fost utilizate in vederea obtinerii unor venituri; cumpararea unui utilaj inregistrat ca mijloc fix.

Societatea nu are niciun punct de lucru, doar sediu social.

Lichidarea se face prin Legea nr. 85/2006, iar lichidatorul solicita documentele necesare stabilirii unei situatii exacte a societatii.
- Act constitutiv,
- Certificat de Inmatriculare,- Ultimul bilant depus, plus balanta,
- Lista cu creditori si debitori,
- Lista a bunurilor mobile si imobile din patrimoniul societatii,
- Acte referitoare la punctul de lucru.

Banuiesc ca acele liste trebuie insotite si de actele doveditoare,..

As dori cateva sfaturi asupra procedurilor care s-ar aplica si o opinie avizata asupra acestei situatii.

Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Declaratii babaangi babaangi Buna ziua! Sunt asociat unic la o societate comerciala (SRL) infiintata in anul 2006 si pana in prezent nu am avut activitate. Pana la finele anului 2008 am ... (vezi toată discuția)
Societati suspendate. societati inactive. societati in regim derogatoriu. Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, Va propun sa incercam o punere in ordine a celor trei situatii , pentru ca din cite am observat , situatia creata de og 34 in ce priveste ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar... bufon65 bufon65 Buna ziua Vreau sa stiu daca pentru AF se plateste impozitul forfetar . Va multumesc anticipat . (vezi toată discuția)