avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declaratii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declaratii

Buna ziua!
Sunt asociat unic la o societate comerciala (SRL) infiintata in anul 2006 si pana in prezent nu am avut activitate.
Pana la finele anului 2008 am depus declaratiile 100 si 102. In acest an, am inteles ca societatile intocmesc cele doua declaratii semestrial - data de 25.07.2009 si/sau bilantul semestrial.
In situatia societatii mele care este procedura?
Trebuie sa platesc impozitul forfetar pentru aceasta perioada?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bibike , utilizator 17:53, 23 Iulie 2009
babaangi a scris:

Buna ziua!
Sunt asociat unic la o societate comerciala (SRL) infiintata in anul 2006 si pana in prezent nu am avut activitate.
Pana la finele anului 2008 am depus declaratiile 100 si 102. In acest an, am inteles ca societatile intocmesc cele doua declaratii semestrial - data de 25.07.2009 si/sau bilantul semestrial.
In situatia societatii mele care este procedura?
Trebuie sa platesc impozitul forfetar pentru aceasta perioada?
Va multumesc!
Revin cu niste precizari.
La infiintarea societatii am avut 3 angajati pe o perioada de sase luni care au fost platiti de la fondul bugetului de stat (absolventi). De la data infiintarii si pana-n prezent nu am avut activitate, fapt constatat si la controlul fiscal din anul 2008 (venituri"0"). In urma aparitiei legii impozitului forfetar sunt obligat sa platesc acel minim de impozit de 320 lei? Salariile cu care au fost platiticei trei angajati, in perioada 2005-2006, sunt considerate venituri, astfel incat sa fiu obligat sa platesc impozitul forfetar minim?
Multumesc
In primul rand, valoarea impozitului forfetar nu este de 320 lei, ci 367 lei, adica( 2200:12x2=367). Desigur, acest impozit minim sunteti obligata sa-l platiti chiar daca nu ati avut activitate.Va sugerez sa studiati HG 488/2009-normele metodologice de aplicare al Ordonantei de urgenta nr. 34/2009. Neavand activitate, puteati sa va suspendati temporar activitatea, pana la 3 ani. De fapt, inca nu-i tarziu, daca nu sunteti sigura ca veti avea in acest an activitate, este de preferat sa va suspendati activitatea 1-3 ani. Impozitul pe cele doua luni aferente semestrului II oricum il veti achita, iar pe trimestrul III veti plati numai pentru lunile nedeclarate ca fiind inactive.
Va urez mult noroc, nu va framantati, aceasta metoda de furt calificat va dispare in curand, pentru ca se apropie alegerile....:((
multumesc mult!
As dori sa precizez ca, in cazul in care in cursul anului 2008 ati avut de plata impozit pe profit,dar la sfarsitul anului ati avut pierdere, valoarea impozitului forfetar, (pe trimestrul II de 367 lei) in contabilitate se scade dim pierderea inregistrata la 31 decembrie 2008.
O zi buna va doresc! =D>
Revin, m-am exprimat gresit. Vroiam sa spun ca daca ati platit in plus impozit pe anul 2008, deci la sfarsitul anului contul 441 a avut sold debitor, valoarea impozitului forfetar se scade din din acest sold. Deci nu platiti efectiv, ci veti avea in contul 441 mai putin cu impozitul forfetar.#-o
Mult noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul de recuperat din 2008 se scade din impozitul minim pe 2009? aida1 aida1 Trim I: pierdere Trim II : impozit minim 367 ( achitat) Trim III : impozit minim 550 ( achitat) Trim IV : impozit minim 550 ( neachitat si nedepus D ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar ContSters95887 ContSters95887 Am o societate comerciala infiintata in februarie 2009 platitoare pe impozit pe profit. Am declarat impozit pe profit 0 in declaratiile anterioare, deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)