avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptia de catre tatal vitreg
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptia de catre tatal vitreg

Buna ziua,
Puteti sa imi spuneti va rog ce presupune procedura de adoptie a tatalui vitreg, adica actualul meu sot, a copilului din casatoria anterioara. Acest lucru presupune si decaderea din drepturi a fostului sot? In cazul in care fostul sot nu este de acord cu adoptia, pot sa il dau in judecata pentru obtinerea acordului?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: alexandraned , utilizator 12:38, 15 Octombrie 2011
Aveti nevoie obligatoriu de acordul tatalui si nu il puteti obtine prin instanta.
Multumesc, o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor davidutu davidutu In urma unei relatii de concubinaj am un fiu in varsta de 4 ani , copilul este recunoscut de tatal sau . Tatal a plecat in Italia pe cand copilul avea 7 luni ... (vezi toată discuția)
Act de desemnare a tutorelui ContSters311042 ContSters311042 Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii se poate face acest act. Dintr-o relatie anterioara de concubinaj a rezultat un copil. Dupa despartire am obtinut ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil tamada tamada din prima casatorie am un copil pe care actualul meu sot doreste sa il adopte, problema este ca fostul sot nu doreste acest lucru desi nu stie nimic de copil, ... (vezi toată discuția)