avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta teritoriala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta teritoriala

pe somatie de plata, care este instanta competenta teritorial avand in vedere ca din contract nu reiese locul unde a fost incheiat, creditorul este dintr-un judet iar debitorul din alt judet?
Locul de executare a prestatiei este intr-un al 3-lea judet...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 16 Septembrie 2008
instanta de la domiciliul paratului
nu se poate considera ca locul platii este la domiciliul meu?
In afara de instanta domiciliului paratului, mai sunt competente urmatoarele instante:
1. in cererile privitoare la executarea, anularea, rezolutiunea sau rezilierea unui contract, instanta locului prevazut in contract pentru executarea, fie chiar in parte, a obligatiunii;
........
4. in cererile privitoare la obligatii comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii.
(art.10 C.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de necompetenta teritoriala robertsega32 robertsega32 Am dat in judecata o firma din alt judet. Am formulat cerere pe somatie de plata. Judecatorul a ridicat exceptia de necompetenta teritoriala. E corect? ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala stabilire domiciliu minor si pensie alimentara Crinel Crinel Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un copil. Relatia concubinilor s-a consumat in strainatate. Minorul este in Romania. Parintii copilului in Romania au ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala contestatie la executare adrianadamian09 adrianadamian09 Buna ziua, Am si eu o problema privind o executare silita. In baz aunei sentinte definitive si irevocabile din 2006, am obtinut recuperarea unor ... (vezi toată discuția)