avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdere proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdere proces civil

daca o persoana,ca si reclamant,pierde procesul,ce atrage dupa sine?
trebuie sa ii plateasca paratului cheltuieliile?
Cel mai recent răspuns: energy_for_life , utilizator 12:59, 13 Octombrie 2011
Daca reclamantul pierde procesul, va fi obligat sa plateasca paratului toate cheltuielile efectuate de acesta cu ocazia procesului respectiv.
Daca reclamantul pierde procesul va fi obligat la plata chetuielilor facute de catre parat in masura in care acesta dovedeste acele cheltuieli(taxe, avocat , expertiza etc.)
Sa fiti atent si la onorariul de avocat pe care partea adversa il solicita spre decontare.Daca este exagerat fata de complexitatea speteti,puteti cere instantei sa -l reduca .
in toate procesele e asa?de ex eu am un proces de iesire din indiviziune,cu scopul de despagubire casa si teren pe cota parte.eu platesc expertizele. doar o parte din proces si-a luat avocat.adica daca acea parte nu mai doreste sulta,cu care a fost de acord ulterior eu risc sa pierd banii bagati in avocat,expertize,taxe etc...e corect?pe mine cine ma mai despagubeste cu banii investiti? in instanta avocatul reclamantului poate cere dovada acceptarii mostenirii piritului?o poate cere oricind?chiar si spre finele procesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata energy_for_life energy_for_life buna ziua,daca deschizi proces de succesiune si iesire din indiviziune e bine sa ceri cheltuieli de judecata,in cazul in care sansa de reusita este de 50%? ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune lotuss lotuss Va rog sa-mi spuneti: daca avind 50%dintr-o garsoniera,.prin mostenire, pot cere iesire din indiviziune prin alegerea de catre partea pirita ori sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile de judecata se pot scadea din sulta? george1967 george1967 Intr-un proces care a fost intentat sotului supravietuitor de catre sora defunctei privind drepturile succesorale asupra unui apartament, va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)