avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara! S-a pronuntat divortul si nu sunt multumita de pensia alimentara care e mai mica de 1/3 din venituri pt cei 2 copii minori.Ea e mai mica de fapt de 1/4 din venitul fostului sot,desi am cerut stabilirea pensiei in procent judecatoarea astabilit o suma infima,nu atinut cont de faptul ca asa cum reiese si din actele depuse la dosar ,am cheltuieli f mari cu pampersi,lapte praf ,medicamente,consultatii la medic,gimnastica si masaj pt unul dintre copii care sufera de o afectiune.Sincer imi vine sa-i fac reclamatie judecatoareai pt ca am impresia ca nici nu a citit actele sau in cel mai rau caz a fost de partea sotului.
Nici apartamentul care e bun comun dobandit in timpul casatoriei ii e atribuit fostului sot ,iar mie cei doi copii.Sunt revoltata,avocata spune ca vom face recurs ,dar exista si sansa sa pierd.ce sa fac ?Sunt f revoltata...Nu mai am incredere in justitia din Romania,la care nu primeaza interesul unor copii ,ci interesul celor care au bani si pot plati pt a obtine tot ceea ce vor.pot sa fac recurs in alt judet?
Buna seara,
Indiferent de ''decizia judecatoarei'', dumneavoastra aveti dreptul de a face recurs, si la un proces echitabil...
E dine de stiut faptul ca prin recurs situatia din fond nu se poate agrava pentru dv., insa doar probele pot face mai multa umina in acest caz.
Recursul nu poate fi facut in alt judet.
Cotele stabilite in codul familiei sunt maximale, judecatorul poate stabili sume mai mici in functie de cheltuielile tatalui cat si a copiilor.

Nu uitati ca mai aveti si dvs. obligatia sa contribuiti la cresterea copiilor. Apartamentul era bun comun?
apartamentul e cumparat in timpul casatoriei.In momentul de fata e inchiriat.Sotul ia toata chiria si pune o mica diferenta pt a plati rata.Si eu pot sa fac acelasi lucru fiind bun comun.Numai ca el in momentul cand aplecat dintr-un alt imobil unde locuiam imreuna a furat cheile si actele de la apartamentul care e bun comun.A facut contract pe o suma f mica 100 ron si pe care l-a si depus in instanta ,dar e greu de crezut ca cineva inchiriaza pt 100 ron propria casa ,iar el sa stea cu chirie intr-un apartament unde plateste 500 ron.Actele cu sumele respective sunt depuse la dosar ,dar nu stiu daca cineva s-a uitat pe ele.Cum pot sa dau chiriasii afara ,daca ei nu au contract si cu mine?
La apartament nu stim nimic despre cote de contributie, imbunatatiri, situatii locative ale partilor, deci nu putem sa dam o parere.
La pensii la fel, depinde de intreg materialul probator.
De exemplu, daca eu am un venit de x lei si tatal copiilor mei de 10x, instanta nu va da musai 1/3 din 10x ca inseamna chiar mai mult decat venitul meu.
DAR depinde si de situatia anterioara a copiilor, de nevoile lor, ale tatalui lor etc.
Daca veniti cu ceva detalii va consiliem, altfel e inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alintribal alintribal Buna ziua, Am cateva intrebari legate de divort, in care sunt implicati 2 copii minori. In timpul casatoriei s-au contractat mai multe credite pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ssstoicescu ssstoicescu In cadrul divortului judecatoria a stabilit pensia alimentara.fostul sot a facut epel si Tribunalul a stabilit in procent 33%din venitul fostului sot , pensia ... (vezi toată discuția)
Divort amma7878 amma7878 S-a pronuntat divortu.Vreau sa fac apel.Nu sunt multumita de pensia alimentara stabilita-am cerut sa se stabileasca in procent si s-a stabulit in suma.Plus ca ... (vezi toată discuția)