avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

S-a pronuntat divortu.Vreau sa fac apel.Nu sunt multumita de pensia alimentara stabilita-am cerut sa se stabileasca in procent si s-a stabulit in suma.Plus ca suma e f mica si reprezinta mai putin de 25 % din venitul tatalui celor doi copii.Ce am de pierdut daca fac acest apel?Este posibil ca tatal sa ceara stabilirea pensiei in produse asa cum e in noul cod civil?sau avand in vedere ca divortul s-a pronuntat pe vechiul cod nu se poate modifica ce s-a hotarat?pot pierde custodia copiilor daca cer marire de pensie si el nu e de acord?va rog frumos sa ma ajutati?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:58, 9 Noiembrie 2011
Procentul de 25% este procentul MAXIM, deci se poate si mai putin. Sotul ar putea cere exercitarea autoritatii parintesti in comun dar nu cred ca instanta va impune o pensie de intretinere in produse.

eu stiam ca pt doi copii procentul maxim e 33%
in cazul meu s-a stabilit o pensie mai mica de 25%din venit pt doi copii
Da, procentul MAXIM este de o treime in cazul existentei a 2 copii. Instanta nu este obligata sa va acorde cat cereti ci doar cat considera ea ca au nevoie minorii. Pe langa asta se iau in calcul si obligatiile fostului sot si necesitatile pentru el.
deci, pt doi copii pensia trebuie sa fie peste 25% ?deci voi face apel .sau ma multumesc cu o pensie mai mica de 25% din venitul fostului sot,pt ca e posibil sa pierd timp si bani degeaba si ma mai pot trezi si ca cere custodie comuna si atunci presupun ca nu mai plateste el nicio pensie alimenatara
Pe noul cod se va stabili contributia fiecarui parinte la cresterea si educarea copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna amma7878 amma7878 ce presupune custodia comuna?Paote atrage dupa sine micsorarea pensiei alimentare?In ce conditii custodia nu poate fi comuna?la mine divortul s-a ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara TOS55555 TOS55555 ce sanse sunt pt majorare pensie alimentara .am 2 copii si s-a stabilit pensie 24 % pt amandoi.Fostul sot plateste rate la banca si insttanta a considerat sa ... (vezi toată discuția)