avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consultare- evacuare fosta sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consultare- evacuare fosta sotie

In ce conditii o pot scoate pe fosta sotie din locuinta mea daca apartamentul a fost achizitionat de mine inainte de casatorie.In instanta pronuntandu.se ca sentinta de divort sa fie trimisa la adresa surorii sale, urmand dupa divort sa paraseasca domiciliul conjugal si sa locuiasca la aceasta intr.o alta localitate.La divort acesta a cerut sa revina la numele avut anterior si incredintarea minorului.
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 09:06, 17 Septembrie 2008
Fiind bun propriu, dobandit anterior casatoriei, asta inseamna ca nu are niciun drept sa ramana in locuinta dvs. Pe cale de ordonanta presedintiala puteti solicita evacuarea fostei sotii din imobil.
Va trebui sa aveti o hotarare judecatoreasca de evacuare in cazul in care fosta sotie nu vrea sa paraseasca de bunavoie fosta locuinta conjugala.
Nu stiu daca chiar pe cale ordonantei presedintiale, dar oricum aveti dreptul din punct de vedere legal de a obtine o hotarare judecatoreasca de evacuare.

avocat Claudiu Lascoschi
Avand in vedere faptul ca este un bun propriu, ex sotia neavand titlu de proprietate pe acest imobil puteti formula o cerere de evacuare pentru lipsa de titlu de proprietate a ex sotiei, dar pe dreptul comun, ordonanta presedintiala avand un caracter provizoriu.Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Separare dupa divort OldButterfly OldButterfly De curand am iesit dintr-un divort cu minori, in hotarare fiind consemnate: culpa comuna, revenirea la numele anterior casatoriei al sotiei, incredintare minor ... (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)