avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare dupa divort

De curand am iesit dintr-un divort cu minori, in hotarare fiind consemnate: culpa comuna, revenirea la numele anterior casatoriei al sotiei, incredintare minor catre mama, pensie de intretinere minor respectiv program de vizita copil. Nu s-a solicitat partaj. In peste 95% din divorturi se presupune si despartirea in fapt a celor doi. In conditiile in care apartamentul este dobandit de mine prin mostenire cu mult inaintea casatoriei - deci nu ar trebui sa faca obiectul partajului - iar fosta sotie detine prin mostenire 1/4 dintr-un apartament de 4 camere tot in Bucuresti, aceasta refuza sa paraseasca fostul domiciliu conjugal pentru o perioada nedefinita, si refuza participarea la plata cheltuielilor de intretinere. Asta in conditiile in care - desi nu a facut obiectul procesului din motive lesne de inteles ! - respectiva doamna, aflata la varsta de 41 de ani, are o relatie mai veche, fata de care si-a manifestat public intentia de a da nastere inca unui copil.
Din punctul meu de vedere este oarecum promiscua aceasta forma de coabitare sub acelasi acoperis cu mine in calitate de fost sot si copilul nostru, iar pe timpul zilei coabitarea sa cu, probabil, viitorul sot si copilu acestuia.
Din pacate, legea nu-mi permite o evacuare a acesteia, decat pe cale de proces civil, cu cea mai grabnica prima infatisare undeva in Septembrie. Stiti cumva o solutie mai rapida??
nu puteti fara evacuare doar daca ii explicati cumva si o faceti sa inteleaga si sa plece ea de bunavoie.
O alta solutie ar fi fost tot pe cale contencioasa, printr-o ordonanta presedintiala dar numai daca ar fi indeplinite cumulativ cele 3 conditii prevazute in mod expres si limitativ de legiuitor. ;)
In conditiile in care apartamentul este dobandit de mine prin mostenire cu mult inaintea casatoriei - deci nu ar trebui sa faca obiectul partajului - iar fosta sotie detine prin mostenire 1/4 dintr-un apartament de 4 camere tot in Bucuresti, aceasta refuza sa paraseasca fostul domiciliu conjugal pentru o perioada nedefinita, si refuza participarea la plata cheltuielilor de intretinere


In acest caz , daca nu paraseste benevol bunul imobil , in care sta abuziv (e bun propriu al dumneavoastra), nu va ramane decat sa justificati urgenta , si sa uzati de ordonanta presedintiala , ca masura vremelnica , insa pasagera, in vederea evacuarii.Poate , totusi , va intelege ca nu exista nici un temei legal care sa-i sustina dorinta de a ramane in acel aparatament , de buna voie , fara a mai sesiza instanta de judecata.Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea donatiei luci_jsv luci_jsv Am facut un act de donatie fiului si respectiv, norei mele. Intre timp ei s-au despartin prin divort, iar nora mea traieste in concubinaj cu un alt barbat. A ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie de intretinere d_dumitrascu d_dumitrascu Se poate face incredintarea minorilor si stabilirea unei pensii de intretinere inainte de divort?? (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)