avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog, spune-ti-mi:
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog, spune-ti-mi:

care este procedura de dare in judecata a tatalui (stiu ca acest lucru este dureros ,dar asa este viata iar acest cuvint ,,tata"nu vine bine la toata llumea )pentru intretinerea fiului student la o facultate de stat la zi .Trebuie sa plateasca ?daca da ce si unde ?multumesc!
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 20:53, 14 Octombrie 2011
este o actiune simpla- de plata a pensiei de intretinere pentru un major.(pana la terminarea facultatii dar nu mai mult de ...parca 26 de ani)Actiunea nu se timbreaza iar tatl poate fi obligat fie la o pensie pe care o stabiliti de comun acord ,fie la 1/3 din veniturile realizate
Este necesara formularea unei actiuni de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor.
Actiunea se formuleaza de catre reclamant ( fiul major) , in contradictoriu cu tatal sau si se
se depune judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul.
In cadrul actiunii, este necesar ca reclamantul sa probeze ca se afla in continuarea studiilor, sens in care va depune o adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior ale carei cursuri le urmeaza.
Pensia de intretinere se va stabili in cuantum de maxim 25 % din venitul realizat de catre tata ( in situatia in care acesta nu mai are un alt copil aflat in intretinere) sau raportata la venitul minim pe economie, dupa caz.
In situatia in care tatal este angajat cu forme legale, este necesar ca reclamantul sa indice instantei, angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate.
Pensia de intretinere se va stabili de la data introduceri actiunii.
MULTUMESC TUTUROR CELOR CE MI-AU RASPUNS.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
miliuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)
Intretinere student Rolli Rolli Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)
Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)