avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Gratarul si cancerul (?)
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Gratarul si cancerul (?)

Cum se face o friptura la gratar necancerigena
De ani de zile, nutritionistii avertizeaza ca orice carne fripta la gratar produce substante cancerigene, atat prin arderea grasimilor care se scurg din carne si care imbibă friptura, cât şi prin arderea cărbunelui. De când clima a luat-o razna şi vara este doar o succesiune de furtuni si canicule, friptura la grătar, in aer liber, pare a fi singura scapare pe care o gasesc orăşenii.
- Însa clasica friptură la grătar devine cu atât mai periculoasă pentru sănătate pe o astfel de vreme, când organismul este slăbit de efortul adaptării la temperaturile capricioase. Nutriţionistii americani au descoperit opt reguli care reduc sau elimină de-a dreptul
riscul îmbolnavirii de cancer dintr-o "banala" friptura la gratar.
1. Lasati carnea peste noapte in sos marinat, obtinut din zeama de lamaie, putin ulei de masline si usturoi. Acest sos impiedica in proportie de 90% sa se formeze substantele cancerigne, iar carnea fripta are un gust mult mai bun.
2. Bucaţile mai mici de carne se frig mai repede si nu mai au timp sa elibereze substantele toxice, asa ca se recomanda frigaruile, care alterneaza bucatelele de carne cu felii de rosii, ceapa, ardei, usturoi.
3. Cu cat carnea sta mai putin deasupra gratarului, cu atat se impiedica eliberarea substantelor chimice toxice. Daca se baga carnea intai la cuptor si se lasa pana dispare sangele, apoi se pune pe gratar, nu se mai formeaza substantele cancerigene.
4. Puneţi o folie de aluminiu alimentar pe gratar. Grasimea nu mai are contact direct cu flacara, nu se mai formeaza substantele toxice si gratarul se curata foarte usor, fara sa ramana pe grile bucatele de carne de la fripturile anterioare, care si ele sunt daunatoare.
5. Folosiţi grătare bombate, compacte, cu scurgerea grasimilor in sănţuleţe in care se pune apă.
6. Carnea se frige fara risc de imbolnavire daca sursa de caldura vine din lateral, cum se pregateste saorma. Sau, după model autohton, din vremuri stravechi: intre sursa de foc si carnea de pe rotisor se pune un recipient cu apă in care se scurge grasimea.
7. Carnea de pui se frige cu pielita, apoi aceasta se scoate. Carnea de porc trebuie curatata de grasime; nu se va usca daca este lasata cat trebuie. Pestele, daca este lasat de cu seara in sos marinat, nu mai trebuie tinut decat foarte putin deasupra gratarului.
8. Legumele la gratar nu formeaza substante cancerigene. Se poate face un pat de legume si chiar fructe (pere, de exemplu) pe gratar, peste care se pune carnea marinata sau precoapta. Daca in timpul mesei se bea si ceai rece, aromat - un antioxidant care
neutralizeaza substantele cancerigene - riscul unei mese total nesanatoase este eliminat.


Sursa pe care am omis a o face cunoscuta, este un articol scris de :
Dr Mihnea DRAGOMIR Bucureşti, 16 iulie 2008.
Tot d-lui face niste dezvaluiri/demascari din lumea "mafiei medicamentelor" legata de groaza de colesterol!
Credeti ca este/ar fi intr-adevar o "Discutie la moda"??
Iata cum conchide:
Toti bolnavii care au murit de inima in ultima vreme au murit cu colesterolulfoarte mic.E un adevar dovedit statistic.Colesterolul marit nu produce moartea




Am EDITAT copiind aici ceea ce ar fi devenit "mesaj consecutiv" din cauza unui mesaj offtopic, pe care l-am sters
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 07:47, 1 Noiembrie 2011
Din concluzia medicului sunt tentata sa deduc ca... produce moartea colesteroul foarte mic... :">
Ce-o fi insemnand foarte mic? Prea mic nu poate fi de bine... O fi sub limita minima admisa de "societatea medicala" ?

Domeniul medicinei imi este unul aproape strain dar aruncand o privire prin diferitele tratate de medicina, reviste de specialitate etc mai vechi si foarte vechi am constatat ca nivelul de la care colesteroul (sau altceva) devine periculos este din ce in ce mai mic...

Inventez un exemplu: daca in anii '60 limitele normale ale colesterolului erau intre 10 si 20 azi sunt intre 10 si 15... Sigur, cercetarile in domeniu au aratat altceva in ultimele decenii... La fel si industria de medicamente ;)
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
trope_doi, utilizator
Observatia este pertinenta, pentru ca iata ce scrie cu curaj medicul:

Colesterolul, o problemă ?
Mijloacele media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol.
Oameni de o splendidă sănătate telefonează la cabinet şi cer, cu o voce tremurândă programare pentru "colesterol". Buletinul de analize le adânceşte angoasa, aducându-i pe marginea disperării. "Am două sute. E grav, dom' doctor ?"
Răspundem: nu, nu este grav.
Valoarea normală a colesterolului în România este 280 mg la 100 de ml de sânge.
Dacă este aşa, cum s-a ajuns totuşi că marea majoritate a laboratoarelor tipăresc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari ?
Ei bine, aici este o altă poveste. Una discret ruşinoasă pentru tagma medicală, dar care totuşi trebuie spusă.
Pacienţii sunt rugaţi să nu mai spună nimănui că au aflat de la mine cele ce urmează.
Dacă totuşi vor spune, atunci să nu scrie, iar dacă vor scrie, să nu semneze.
Dacă, totuşi, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum că nu ştiu nimic şi că sunt cu totul străin de cele scrise mai jos.
Secretul este că scăderea valorii normale a colesterolului în sânge a urmat o curbă paralelă şi cu puţin ulterioară descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a scădea colesterolul.
Astfel, în anii '80, singurul medicament cu această proprietate principală era acidul nicotinic.
Acesta era foarte ieftin şi, dealtfel, avea reacţii adverse importante, care îl făceau de utilitate atât de restrânsă, încât era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicină anterioară anului 1980, vor
citi acolo valoarea normală a colesterolului, care este de 280 mg %, aşa cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea atenţie şi regim, dar nu tratament medicamentos.
Odată cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul în mod mai eficient, mai scumpe şi aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru această clasă a crescut enorm. Cum numărul pacienţilor cu hipercolesterolemie reală era mic, specialiştii în marketing au făcut diferite socoteli, din care a reieşit că, dacă valoarea normală ar coborî de la 280 la 260 şi medicilor li s-ar induce ideea că este neapărat nevoie de tratament medicamentos cronic peste această valoare, firmele producătoare ar
avea numai de câştigat. Cum, cel puţin oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici în baza unor studii, au început a se întruni "vârfurile cercetării medicale", mai întâi în congrese o dată la doi ani prin capitale
europene, mai nou în congrese anuale prin locaţii mult mai exotice.
La astfel de "întruniri ştiinţifice mondiale", de regulă însoţite de un bogat program cultural-artistic (de la degustări de licori la safari) există deja obiceiul ca medicii participanţi să prezinte lucrări "ştiinţifice", în care se pretinde, folosindu-se cu multă măiestrie posibilităţile largi ale statisticii, că valorile normale sunt mai mici decât se credea, că există riscuri serioase pentru sănătate la valori care ar fi fost O.K. înainte de congres, că aceste date noi ridică serioase probleme de sănătate publică etc.
- Să mai observăm că ceea ce este valabil pentru colesterol este
valabil şi pentru valoarea normală a tensiunii arteriale şi (în măsură ceva mai mică ) pentru glicemie.
- Extrapolând, putem prevedea încă de pe acum că, dacă mâine va apărea un medicament care să modifice grupa sangvină, poimâine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla că suferă de o grupă sangvină de-a dreptul toxică.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
nucu$, utilizator
trope_doi a scris:

Din concluzia medicului sunt tentata sa deduc ca... produce moartea colesteroul foarte mic... :">
Ce-o fi insemnand foarte mic? Prea mic nu poate fi de bine... O fi sub limita minima admisa de "societatea medicala" ?

Nu chiar asa!Medicul are si un inventar reprezentativ de intrebari la care da raspuns .Am selectat urmatoarea;
- Mereu aud despre marea problemă a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scăzut, sub limita normală. E vreo problemă ?
Răspuns: nu, deoarece nu există boli care să fie declaşate de prea puţin colesterol, aşa cum există în cazul invers. Totuşi, unele studii sugerează o legătură între colesterolul scăzut (sau la limita inferioară ) şi depresie, fără a se putea preciza dacă e vorba de o
legătură de tip cauză-efect sau de o corelare de altă natură.


Bineinteles ca pentru tratarea hipercolesterolemiei,indica multe metode nenocive.

Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
nucu$, utilizator
Toate bune si frumoase numai ca murim din cauza cancerului care se declanseaza in organism(fiind stiut ca exista celule cancerigene in fiecare om) datorita porcariilor alimentare pur chimice pe care le bagam in noi zi de zi....
In loc sa mancam mult si prost , mai bine ne-am uita ce ne punem in fiecare zi in farfurie.,...
:D
Tocmai pentru a elimina "indopatul" cu chimicale,medicul recomanda:

- Tratamentul hipercolesterolemiei
Dacă valoarea colesterolului este până la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament, aşa cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie în această situaţie.
Dacă valoarea colesterolului este între 260 şi 279 mg %, este recomandabilă ţinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, împreună cu repetarea determinării colesterolului şi a fracţiilor sale (raportul HDL versus LDL, dacă nu a fost făcut)
Dacă valoarea colesterolului este între 280 şi 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smântânei, untului, laptelui gras, cărnii grase şi cu limitarea numărului de gălbenuşuri la 4 pe săptămână (albuşurile nu conţin colesterol).
Se recomandă un regim bogat în peşte (minimum 2 kg pe săptămână ) şi folosirea cu generozitate a cimbrului şi usturoiului.
Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupă primul loc în această privinţă.
Din 6 în 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, dozându-se atât colesterolul total, cât şi fracţiile lui.
Dacă valoarea colesterolului este de 300 mg % sau peste, recomand tratament medicamentos.
- De regulă cu Vasilip o tabletă de 10 mg pe zi imediat înainte de
masa principală, sau o altă schemă în funcţie de datele culese la consultul medical.
Reevaluare după 3 luni, pentru a vedea dacă dozele sunt eficiente.

Au aparut si inerentele intrebari la care raspunde:


Tipuri de întrebări frecvente:
Am colesterolul 245, buletinul de analiză îmi dă această valoare în chenar negru şi în dreptul ei scrie: "above normal range". ªefa laboratorului, când mi-a înmânat buletinul de analiză, m-a rugat să stau jos. Vecinii şi cei din familie sunt îngroziţi de cât de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris să iau 6 tablete de Sortis pe zi, spunându-mi că în caz contrar am să fac infarct. Ce este de făcut ?
Răspuns: dacă încă nu aţi citit articolul acesta, citiţi-l.
Laboratorul dă valorile normale în funcţie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu în funcţie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un eşantion considerat sănătos, aşa cum ar trebui, potrivit unei definiţii ştiinţifice a "normalului".
-Vecinii şi cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea să primească invitaţie şi sponsorizare şi la congresul de anul viitor de la Ouagadougou .
Dacă nu credeţi toate acestea, intraţi în primul anticariat şi uitaţi-vă în orice carte de medicină anterioară anului 1980 şi vedeţi cât este colesterolul normal.
Am auzit că uleiul de porumb nu conţine colesterol, e adevărat?
- Răspuns:nici un ulei nu conţine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile să sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau legumă sau cereală este la fel de bună din punctul de vedere al regimului în cazul unei hipercolesterolemii, iar un număr mic de
plante sunt în mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul.
- Este esenţial să nu mâncaţi de loc: carne grasă şi smântână şi să mâncaţi cât mai puţine gălbenuşuri de ou, care sunt saci cu colesterol.
Dimpotrivă, peştele este foarte indicat. Orice fel de peşte şi cu precădere, în mod paradoxal, peştele gras. Deşi laptele şi multe brânzeturi conţin colesterol, ele nu cresc în mod semnificativ colesterolul dacă sunt folosite în cantităţi prudente.
- Tratamentul medicamentos al colesterolului are reacţii adverse?
Răspuns: Orice medicament, începând cu banala aspirină, are reacţii adverse.
Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile şi anii, are posibile riscuri. Aceasta nu înseamnă să nu luăm medicamente de loc, ci să o facem atunci când, în urma unui raţionament medical, medicul nostru consideră că beneficiul scontat este mai mare decât riscul potenţial.
Urmez un regim strict vegetarian, şi totuşi colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg %.
-De unde atâta colesterol, dacă eu în ultimele săptămâni am mâncat numai urzici şi mere?
Răspuns: Această situaţie (relativ rară ) în care vă aflaţi se explică printr-o tulburare reală de metabolism. Aşa cum spuneam, celulele animale sintetizează colesterol, iar cele umane nu fac excepţie.
Uneori această sinteză este în exces. Va trebui să urmaţi un tratament medicamentos, în principiu toată viaţa, tratament în lipsa căruia există un mare risc să suferiţi de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ishemică,
accidentul vascular cerebral, etc.
- Am colesterolul mărit, dar nu suport să mănânc peşte, iar usturoiul îmi face rău. Ce este de făcut?
-Răspuns:În loc de peşte, puteţi folosi numeroasele suplimente alimentare care conţin acizi omega-nesaturaţi, iar în loc de usturoi, încercaţi tablete de usturoi de la farmacie.
- De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteţi găsi combinaţii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.
Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL - LDL nu este bun. Ce trebuie să fac?
Răspuns:afectarea raportului dintre "colesterolul bun", adică HDL şi "colesterolul rău", adică LDL are importanţă mai ales în cazurile în care colesterolul normal este crescut sau are valori la limită.
-Deci, în cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie. O importanţă mai mare acordată peştelui în alimentaţie ar fi indicată, totuşi.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

40 de sfaturi pentru 100 de ani SC QCERT SRL SC QCERT SRL Sa traiesti cat mai mult, in stare de sanatate si multumire, nu este prea complicat. E suficient sa aplici consecvent cateva retete simple. Si longevitatea se ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)
Codex alimentarius incepe sa decimeze planeta, cu romania varf de experiment cu painea titan Anna2010 Anna2010 Ce parere avetzi?Pe pachetele de paine Titan scrie deja ca painea este fabricata cf Codex Alimentarius. Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen ... (vezi toată discuția)