Buna ziua. Anul acesta am terminat facultatea si am preluat contabilitatea unei asociatii de proprietari, iar pe statul de salarii, un salariat are o persoana in intretinere adica deducere de 350,si un salariu brut de 385, si contabila anterioara nu ii calcula impozit., iar la o alta persoana in aceeasi situatie i se calcula impozit.si nu inteleg de ce? multumesc
Ar trebui sa i se calculeze impozit/salariu.
La 385 lei brut se calculeaza contributii individuale de 40 lei pensie,21 lei sanatate,2 lei somaj,untotal de 63lei.
In acest caz,avand in vedere si deducerea suplimentara de 350 lei,venitul impozabil va fi
de 385-63-350=28 lei,rezultand un impozit/salariu de 4lei(28x16%).
Probabil persoana careia i se calcula impozit, avea functia de baza in alta parte. Atunci cand are mai multe CIM-uri angajatul alege unde sa i se acorde deducerea (functia de baza).
trebuia retinut un impozit de 16 lei
verificati si restul statelor de salarii, iar daca sunt neconcordante faceti rectificative la declaratii pt anaf si regularizati suma totala in lista lunii urmatoare a cotelor de intretinere
da, daca din salariul brut scad toate contributiile si deducerea de 350 imi da un rezultat de -28.si la aceasta suma se poate calcula impozit, chiar daca e cu semnul minus?