avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare actionar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare actionar

care sunt actele necesare pt schimbarea unui actionar? noul actionar este persoana fizica, cetatean strain.
ms
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:50, 16 Octombrie 2011
Depinde cum apare aceasta "schimbare" a actionarului: prin cumparare de actiuni sau prin marire de capital social in urma aportului in numerar sau in natura si alocare de actiuni respectivei persoane?
prin cumparare de actiuni
Depinde care este procedura vanzarii-cumpararii de actiuni in statutul societatii respective (drept de preemptiune etc.); daca spuneti actionar - se intelege ca e societate pe actiuni;
da, este vb despre un sa.
se renunta la dreptul de preemptiune de catre ceilalti actionari.
Contract de cesiune a actiunilor si inregistrarea tranzactiei in registrul actionarilor. Daca doriti sa inregistrati si in registrul comertului pe noul actionar, duceti un extras din registrul actionarilor la zi semnat de presedintele consiliului de administratie, cu toate ca acest lucru nu este obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.103indice 1 lg 31/1990 adela05 adela05 La art 103 indice 1, se prevede ca unei societati ii este permis sa dobandeasca proprile actiuni cu respectarea anumitor conditii. Intrebarea mea este, prin ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin aport in numerar monika2010 monika2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare, un srl,doreste o marire de capital de la 200 lei la 2000lei, prin aport in numerar,ce acte trebuie intocmite si cum se ... (vezi toată discuția)