avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum fac o cerere oficiala catre domnul presedinte de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum fac o cerere oficiala catre domnul presedinte de locatari?

Mentionez ca am fost plecata frecvent pe perioada de vara,eu avand la intret.2 persoane,eu si fiica mea din garsoniera, care am apometre si care nu se citesc decat f.rar si cand au chef.Am intarziat cu plata intretinerii,motiv pt care am fost direct la usa administ.sau casiera,refuzand sa mi incaseze banii pe motiv ca este f deranjata si ca nu sta dupa toata lumea cand vrea sa plateasca,eu spunandu i ca nu sunt in zilele care se incaseaza banii pt intret.Din ziua respectiva platesc pe motiv de razbunare impotriva mea penalizari f mari.de exemplu:daca am ajuns la suma de 8 mil.platesc 5 mil.dupa 2 saptamani ajung din nou la 9 mil.este posibil asa ceva?va rog daca pute ti sa mi da ti un raspuns cat mai urgent,si as dori sa procedez in felul urmator:vreau sa fac o cerere oficiala catre d-nul presedinte pt un desfasurator privind platile intret.ianuarie 2010 pana in prezent 15.oct.2011 cat si extras a fisei mele de evidenta.si ma gandeam sa cer un audit la primarie care ma costa 5 mil?ce ar mai trebui sa fac....va multumesc anticipat.Cu respect Nicole.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
opreanicole, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 10:31, 14 Octombrie 2011
Adresati-va cu o cerere presedintelui asociatiei in care cereti sa vi se puna la dispozitie fisa dvs.,modul de calcul pentru penalitati-baza legala de aplicare a procentelor si procentele folosite la calcul.Banuiesc ca asociatia are un cont deschis la o banca sau cec,in acest caz cereti contul iban pentru efectuarea platii intretinerii si asa nu veti mai deranja pe nimeni.Trebuie sa cunoasteti codul de indentificare al asociatiei,nr.ce ar trebui sa-l regasiti pe antetul chitantelor eliberate anterior.Puteti cere binenteles si un audit dar inainte de a plati asigurati-va ca este o neconcordanta in evidenta contabila in privinta aprtamanetului dvs.ca sa nu platiti auditul degeaba.La verificare tineti cont de faptul ca daca aveti fond de rulment trebuie sa se tina cont la calculul penalitatilor cat si de termenul de plata al intretinerii,respectiv zile de intarziere (de la data afisarii intretinerii).In cerere mai puteti cere procesul verbal al sedintei in care asociatia a hotarat procentul de penalitate aplicat in cazul intarzierilor la plata.
@opreanicole
Conform reglementarilor contabile, administratorul este obligat sa evidentieze penalizarile pe fiecare restantier in Registrul pentru evidenta fondului de penalizari. In registru se poate vedea clar modul de calcul al penalizarilor pe fiecare luna.
Aveti dreptul sa solicitati asociatiei copii xerox listele de plata (costul il suportati).
Sper ca noua lege a asociatiilor de proprietari, sa prevada obligatia asociatiei de a comunica tuturor proprietarilor, prin afisare la avizier, contul bancar. Puteti solicita presedintelui sa va comunice contul si banca pentru a achita intretinerea.
Va adresati presedintelui cu cerere scrisa si cu nr. de inregistrare, solicitand raspuns la problemele care va intereseaza (eventual si prin posta, daca nu va primeste cererea). Daca nu rezolvati, sesizati aspectele si la Primarie.
Multumesc frumos.Dar ce nr de inregistrare pe cerere sa am?eu sunt locatgara persoana fizica,ii dau eu un nr de inregistr.si anume 1.pt ca este prima cerere pt care o fac?va multumesc inca o data tuturor,este un site exceptional si f.promt la raspunsuri....Din suflet va multumesc.Cu respect Nicole
@opreanicole nr.de inregistrare trebuie sa aveti de la asociatie nu de la dvs.Asa cum v-a spus mai sus colegul daca nu vor sa va inregistreze cererea o puteti trimite prin posta cu nota de inventar si confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pentru restante la utilitati mai mari decat cele impuse de furnizor alexberi alexberi Am citit un articol intitulat \"Penalităţi ilegale impuse de Asociaţii locatarilor\". Conform articolului penalitatile corespunzatoare utilitatilor impuse ... (vezi toată discuția)
Penalitati cheltuieli intretinere lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti in baza carei legi se calculeaza penalitatile de intarziere la plata intretinerii in sistem centralizat [CET ... (vezi toată discuția)
Penalizari andyc25 andyc25 Buna ziua, Am rugamintea de a-mi spune care este procentul care se aplica in cazul neachitarii intretinerii si dupa cate zile se aplica? Doresc sa va intreb ... (vezi toată discuția)