Stati linistita.
Daca doriti partaj judiciar la acest partaj vor intra buburile dobandite pana la data divortului, la care fiecare sot va trebui sa isi demonstreze contributia.Asa cum precizati daca va puteti justifica veniturile cu care ati achizitionat bunurile nu va faceti probleme.
Daca va intelegeti nu mai e nevoie de nici un partaj.
Va multumesc pt.raspuns.eu acum am prima infatisare pe data de 17 octomb.la divort.desi noi suntem despartit in fapt din 2006 mai exact.eu am facut introducerea de div. care privesc urmatoarele aspecte:art.1.37.alin 2.desffacerea casat .2.in baza art.72.CF.sa mi fie incredintata minora,3. art.42.al.3.Cf.al3.obligat la pensie...si nu am mai cerut partajarea bunurilor deoarece acesta actiune trebuie facuta de el,presupun,nu?si ma gandesc ca plateste o taxa de timbru depinzand de valoarea bunurilor am intles ca este 3%.asa este?noi nu ne intelegem el mai vrea bani de la mine,ceea ce eu nu am de unde sa i dau si nu este corect....si ma gandesc sa i scot cartea de munca de 10 ani?ca asa se poate dovedi contributia lui,plus ca am foarte multe acte si hartii inscrisuri....va multumesc din suflet.va multumesc tuturor.O zi buna.
Partajul se poate face fara probleme.
Daca ati contribuit singura la dobandirea bunului aveti dreptul la tot.
Depide insa cum ati deschis actiunea si ce probe exista.
Buna ziua.Deci eu am deschis decat actiunea de div.cu o minora in crestere,si care am punctat in actiunea scrisa art.urmatoare.1.Art.37.alin2.COD.FAM.desfacerea casatoriei.2.in baza art.42C.FAM. sa mi fie incredintata minora spre crestere si educare,varsta 10 ani,3.art.42.alin.3.C,FAM.paratul sa fie obligat la pensie in cuantumul stabilit de lege art.94.cfam.pastrarea numelui. Am specificat in actiune ca suntem despartit de 7 ani in fapt,am specificat de alfel ca am o tranzactie legala facuta de un avocat in care i am dat niste bani si anume suma avans de 1000 de euro pt a mi lasa copilul si bunurile mele,el vroia mai mult mai mult,si el scrie clar in acesta tranzactie ca nu a participat cu absolut nimik doar la plata intretinerii de bloc din cand in cand....el timp de 10 ani a avut un salariu de 3 mil ,iar acum cred ca minim pe economie,eu platind tot cat si masina lui luata de mine cadou care este deja vanduta,dar nu are nicio dovada inscrisuri ma refer la nimik din bunurile mele,nici macar o chitata,eu facand dovada atat cu inscrisuri cat si cu salarii,dovezi solide....in actiune de div..tin sa va mentionez ca nu am scris nimic de partaj,mi sa sugerat sa nu o fac pt ca aceasta actiune o face el daca vrea partaj pe bunurile mele.Spuneti-mi daca am procedat corect si ce ar mai trebui sa fac,eu avand prima infatisare pe 17 luni oct.acum si cred ca ma voi reprezenta singura deoarece nu se stie daca vine av.meu.Va multumesc din suflet tuturor...Cu respect Nicole Oprea
buna ziua.
din punctul meu de vedere persoana care v-a sfatuit, nu v-a sfatuit prea corect.
avand in vedere ca nu sunteti despartiti legal, iar procesul de divort este pe rolul instantei, tot ceea ce ati achizitionat in perioada casatoriei, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort, se prezuma a fi bunuri comune. indiferent ca doar unul dintre soti a contribuit financiar la achizitionarea acestor bunuri.
dvs. trebuie sa cereti partajarea bunurilor , pentru ca, in caz contrar, acestea se prezuma a fi bunuri comune.
eu va sfatuiesc sa nu -i mai dati nici o suma de bani sotului, si dupa desfacerea casatoriei sa introduceti si actiunea de partaj in instanta.
va trebui sa demonstrati ca dvs. ati contribuit la achizitionarea acestor bunuri comune. si daca aveti intr-adevar chitantele de achizitionare si puteti face dovada contributiei exclusive, aveti toate sansele ca bunurile sa devina bunuri proprii ale dvs. dupa dezbaterea procesului judiciar in instanta.
repet, fara partajarea bunurilor in instanta acestea se prezuma a fi bunuri comune.