avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere minor in ancheta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere minor in ancheta penala

Buna ziua
Procurorul poate să refuze ascultarea unei minore de 10 ani ca martoră într-un proces penal? Ea fiind unica martoră recunoscut de ambele părţi şi care poate să relateze despre faptele petrecute. Partea reclamantă a menţionat nişte martori, care de fapt nici nu au fost acolo şi fetiţa ar putea să relateze despre persoanele prezente la incidentul respectiv. Mi s-a spus că nu se acceptă mărturia fetiţei, aceasta fiind minoră. În mod interesant sunt acceptaţi martori care nici n-au fost acolo.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:19, 13 Octombrie 2011
Cand avea copilul 8 ani mie mi-a impus procurorul audierea minorei-program vizitare minor.
Dar este acceptată ca probă mărturia unei minore, care are aproape 11 ani ?
In mod normal se poate asculta minorul in prezenta parintilor.
legea nu interzice audierea minorului,decat in cauze speciale.
sunt spete in care martori au fost tot minore,cu varste chiar mai mici

Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2011
ion_iliescu, utilizator
Eu am avut situatie cu audierea unui minor de 4 ani.
Este o chestiune care tine de procuror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Audiere minor in varsta de 5 ani??? marap marap Buna ziua! Este posibila si practicabila incuviintarea audierii unei minore de 5 ani? Este vorba de o actiune de exercitare a autoritatii parintesti a tatalui, ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)