avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Noile ajutoare pentru incalzirea locuintei aprobate de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Noile ajutoare pentru incalzirea locuintei aprobate de Senat

Imi poate raspunde cineva daca eu stau cu chirie si sunt la facultate cu plata si nu lucrez pot beneficia ajutorul pentru caldura,mai specific ca sora mea nu mai este la scoala si ar vrea sa se angajeze, stam impreuna,ce acte ne trebuie sau cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:07, 14 Octombrie 2011
beneficiati de ajutorul pt caldura.
Veti completa Cererea si declaratia pentru ajutorul de caldura (are 9 pagini).
Nu va trebuie acum acte doveditoare ale veniturilor, totusi ganditi-va ca este posibil sa fiti verificat si atunci trebuie sa dovediti cu documente veniturile declarate.
Nu se primesc declaratiile cu venituri 0 (zero).
Mentionez ca acestea trebuie sa fie venituri pe care platiti impozit, alocatii, diverse indemnizatii.
Sumele date de parinti nu pot fi justificate...

Cititi aici aceasta declaratie:
[ link extern ]
in cazul sumelor data de parinti, noi vom cere sa dea o declaratie pe propria raspundere in care sa treaca suma respectiva. am promovat hotarare de consiliu local prin care cerem o serie de acte si am prevazut si aceasta declaratie.
nu suntem singurii. ne-am inspirat si de la alte primarii. am adaptat la specificul nostru si la recomandarile inspectiei sociale.
Vedeti unde duce aceasta discutie? Deci eu am doi copii la scoala (ex. ipotetic) - stau in gazda intr-un apartament din Bucuresti si le dau din venitul familiei mele sa zicem cate 500 lei pe luna. Conform celor aratate de @dianami, copii mei, daca vor sa beneficieze de ajutor pentru incalzirea locuintei trebuie sa declare pe cererea-declaratie pe proprie raspundere acest ”venit”... Bun, mergem mai departe, eu la Iasi fac cerere de ajutor pentru incalzire. Am un venit pe care trebuie sa-l declar si in mod normal, in sensul discutiei noastre, ar trebui ca acest venit sa-l impart la nr. membrilor familiei mele, inclusiv copii care fac scoala - insa la as. prop. imi zice admin-ul, pai de stimabile, de ce declari 4 persoane cand de fapt la as. prop. platesti numai pentru 2 persoane? Pai am doi copii la scoala... si-i povestesc ce si cum...
Zice, lasa domnule povestile astea ca vine controlul si ma sanctioneaza si pe mine ca, uite dau cu subsemnatul, nr. de camere si nr. de persoane afisate pe lista de plata...
Complicata treaba, mai bine ma lipsesc si sa stiti ca pe asta se bazeaza si cei care acorda aceste ajutoare - sa fie cat mai putine persoane care sa solicite acest ajutor!
Adam Grecu a scris:

Bun, mergem mai departe, eu la Iasi fac cerere de ajutor pentru incalzire. Am un venit pe care trebuie sa-l declar si in mod normal, in sensul discutiei noastre, ar trebui ca acest venit sa-l impart la nr. membrilor familiei mele, inclusiv copii care fac scoala - insa la as. prop. imi zice admin-ul, pai de stimabile, de ce declari 4 persoane cand de fapt la as. prop. platesti numai pentru 2 persoane?

administratorul are dreptate. ajutorul se cere pentru cei care locuiesc efectiv in locuinta.

Alte discuții în legătură

Abuz trei3 trei3 Buna ziua Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)
Abuz in acordarea ajutorului de plata caldura la intretinere irastoica irastoica Salut tuturor! Stati sa vedeti si sa nu credeti! Administratorul meu ma trece la plata intretinerii cu trei persoane desi in apartament sunt numai eu(si ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire ileanasandu ileanasandu 1.As vrea sa stiu cum se poate obliga conducerea unei asociatii de propietari sa-mi elibereze un document din care sa reiasa cate persoane locuiesc la mine in ... (vezi toată discuția)