avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii

In urma cu ceva timp am aflat ca sotul ma inseala. Sunt domiciliata in Italia impreuna cu fiul meu si am imputernicit un avocat (la notariat) care sa ma reprezinte in procesul de divort intentat sotului. La primul termen, avocatul meu nu s-a prezentat si nici nu am mai putut lua legatura cu el, insa sotul parat s-a prezentat. Instanta a respins dosarul motivand lipsa unei procuri din Italia. Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarele probleme:
1. Exista vreo posibilitate sa-mi recuperez onorariul dat avocatului? Care ar fi aceasta posibilitate?
2. Cum sa actionez in continuare pentru ca eu imi doresc divortul?
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: ntyry75 , utilizator 22:35, 13 Octombrie 2011
avocatul trebuia angajat pe baza de contract tip, nu procura. daca in procura nu aveti specificat nimic , nu puteti dovedi ca a incasat un onorariu. Puteti insa sa faceti o reclamatie la baroul de care apartine, deoarece ce a facut contravine legii avocaturii.
Mai intentati odata actiunea de divort, deoarece nu s-a repins pe fond, si va angajati un avocat cum prevede legea
Puteti divorta printr-un mandat catre un avocat care sa va reprezinte si inca un amnunt nu toata lumea este la fel. Ati uitat sa precizati daca este divort cu copii.
La avocat si trebuia si procura.
Discutaticu el sa va reprezinte din nou in conditiile legii fara sa ii mai respinga actiunea.
Daca va avea procura notariala nu cred ca va mai rata castigarea procesului...
Banii va fi greu sa ii primiti inapoi si ar dura.
Procura sau imputernicirea a fost facuta in vara la un birou notarial si viza sa ma reprezinte in instanta pentru ca eu am serviciu in Italia si ma ocup si de copil, care este la scoala. Aceasta procura a fost facuta la recomandarea avocatului dupa ce i-am expus situatia mea. O parte din onorariu i l-am trimis prin Western Union si pot dovedi ca a primit acei bani. Am chiar un email de confirmare din partea avocatului, plus documentele emise de banca prin care am facut transferul. Sigur voi schimba avocatul insa nu pot irosi niste bani aiurea. Nu a existat nici un contract intre noi ci doar acea imputernicire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Florina78 Florina78 Bună ziua. Ma numesc Florina. Lucrez cu contract de munca în Italia de 6 ani. Am trimis în aceasta perioada acasă in total 60000 de euro. Soțul meu a ... (vezi toată discuția)
Partaj bebito&bebita bebito&bebita buna seara. Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj alinapricopi alinapricopi buna ziua vreau sa divortez dar am o problema tot ce am fc cu actualul meu sot casa masina am facut-o inainte de casatorie cum sa demonstrez ca am trimis timp ... (vezi toată discuția)