avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Divort
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Divort

Bună ziua. Ma numesc Florina. Lucrez cu contract de munca în Italia de 6 ani. Am trimis în aceasta perioada acasă in total 60000 de euro. Soțul meu a părăsit căminul conjugal și sa mutat cu amanta. Vreau sa divorțez. Pot dovedi ca am trimis acești bani. Mai pot recupera ceva la divorț?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:27, 8 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati trimis banii prin rude,microbuz etc este mai dificil,daca sunt trimisi prin banca,western union si puteti face dovada transferului e mai simplu.Angajati un av in tara pt a demara procedurile,divort,partaj.
Banii i-am trimis prin western union. Avem doi copii, unul major și unul împlinește 18 ani în decembrie. La partaj mai pot recupera ceva din banii trimiși? Am vreo șansă.?
Pentru procesul de partaj solicitati si parte din banii trimisi in tara. Sotul se va opune bineinteles, justificand ca banii au fost folositi pentru cresterea copiilor. Dar nu toata suma. Daca a facut investitii in casa cu acei bani, va trebui sa justifice cheltuielile respective. Oricum veti avea nevoie de un avocat. Chiar va sfatuiesc sa luati legatura cu unul, inainte de a demara procedura de divort.
Doar din bunurile comune puteti recupera bani.
Este o situatie foarte nefericita.
Nu inteleg de ce nu v-ati informat din timp ca sa stiti situatia juridica aplicabila in functie de mai multe variante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie divort vinovat vinovat buna, ma numesc florin si am niste nelamuriri. Daca sotia inainteaza cererea de divort si eu nu sunt de gasit la adresa din buletin poate sa castige , fara ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj sau nu? alina_06 alina_06 buna ziua,sunt casatorita de 3 ani,iar din august anul trecut eu si sotul meu ne-am despartit,dar nu si cu”cu acte”..pana in august eu am fost o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata datorate fostului sot buntingr buntingr Buna ziua .A-s dori sa va intreb daca eu datorez bani in urma cheltuielilor de judecata in urma unui partaj fostului sot si el pretinde banii sa-i fie trimisi ... (vezi toată discuția)