Am si eu o nelamurire: cand se ajusteaza tva-ul si cand se calculeaza prorata?
De ex in 2007am vandut cu TVA o cladire unei persoane fizice si am uitat sa depun notificarea. In cazul acesta un eventual control ar considera ca aceasta livrare neavand notificarea este scuita fara drept de deducere. Cladirea a fost achizitionata de mine prin 2003 cu TVA. In acest caz imi va calcula prorata pentru anul 2007?
Optiunea se notifica autoritatii competente si se exercita de la data notificarii sau de la o data ulterioara inscrisa in notificare
- Optiunea de taxare nu este limitata in timp
Optiunea se notifica autoritatii competente si se exercita de la data notificarii sau de la o data ulterioara inscrisa in notificare
- Optiunea de taxare se poate exercita si numai pentru o parte a bunului imobil
- Anularea optiunii de taxare se poate face numai prin depunerea unei notificari
- Optiunea de taxare nu este limitata in timp
Ajustarea trebuie comunicata organelor fiscale la care persoanele impozabile au domiciliul fiscal , in termen de 3 luni de la data trecerii la regimul normal de TVA, prin depunerea unei liste de :bunuri aflate în stoc şi serviciile neutilizate, bunurilor de capital aflate înca în folosinta în scopul desfaşurarii activitatii economice.
Lista : - se intocmeşte in 2 exemplare
- va cuprinde :
* bunurile şi serviciile neutilizate pentru care se efectueaza ajustarea
* data la care i-au fost livrate bunurile şi prestate serviciile,
* baza de impozitare la data respectiva
* suma de ajustat.
Suma reprezentând TVA ajustata se va inscrie in primul decont ce se va depune dupa primirea acordului din partea organului fiscal competent asupra ajustarii si sumei acesteia.
Tva chirie
marius1p
buna seara. Am un spatiu inscris pe srl platitoare de tva si este dat in chirie unei sc tot platitoare de tva. Intrebarea este: Eu cand emit factura lunara ... (vezi toată discuția)