avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masina vanduta fara acordul meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masina vanduta fara acordul meu

Buna, am si eu un caz, necaz, am luat o masina in rate de la un prieten , mai aveam sa ii dau ultima transa pana la 1 octombrie, nu am reusit , a venit la mine acum 3 zile sa ii dau banii sau masina.Neavand banii i-am dat masina cu toate actele( mentionez ca actele masinii sunt pe numele sotiei mele) si a plecat fara sa facem nici un act.Astazi cand am facut rost de bani sa l-am rugat sa ne vedem maine sa imi dea masina, mi-a zis ca a vandut-o , ca m-a asteptat de bani si daca nu i-am dat el a dat-o. Ce as putea sa fac sa imi recuperez masina?La telefon i-am zis ca ma duc la politie si dau masina furata..dar nu as vrea sa ii fac rau.. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:48, 16 Octombrie 2011
Daca vinde masina cu un act scris catre altcineva fara acordul proprietarului(sotia mea) e fals in acte si e grav; daca persoana care cumpara masina..de exemplu vrea sa isi reanoiasca asigurarea fara acordul proprietarului e la fel de grav?
la fel de grav!

... dar, totusi... nu inteleg ceva: de ce atatea mustrari de constiinta ca ii faceti rau prietenului... ce fel de prieten e asta, care nu s-a gandit ca va face rau prin faptul ca va ia masina????
oopradaoo a scris:
daca persoana care cumpara masina..de exemplu vrea sa isi reanoiasca asigurarea fara acordul proprietarului e la fel de grav?

Cum e, de fapt, chestiunea? Mai ales ca n-ati pus deloc intrebarea: cum sa-mi recuperez macar banii dati pana acum? De ce neaparat masina o vreti, cu riscul de a pierde si banii dati pana acum si masina...?
:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism furat dat in custodie janrush2001 janrush2001 mi s-a furat autoturismul in luna iulie cu toate actele in original.masina de abia o achizitionasem si am reusit doar sa o inregistrez la primarie(singurele ... (vezi toată discuția)
Cum intru in posesia unor acte care demonstreaza ca sunt proprietara? ela13 ela13 buna seara!voi incerca sa fiu foarte scurta...am cumparat cu ceva timp in urma niste masini,pe care nu le-am inmatriculat in schimb le-am declarat la fisc si ... (vezi toată discuția)
Am furat o antena de masina ContSters227642 ContSters227642 Am furat o antena de masina si ma prins politia. am recunoscut fapta si apoi mi`au dat drumul dupa ce am dat declaratie si dupa ce m`au amprentat. nu am alte ... (vezi toată discuția)