avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mai pot beneficia de ajutor pentru incalzire ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mai pot beneficia de ajutor pentru incalzire ?

Mai pot beneficia de ajutor pt incalzire daca impreuna cu sotul meu detin un apartament cumparat in rate si totodata apar ca si coproprietar cu cota indiviza 1/2 la o garsoniera care este a tatalui meu care locuieste acolo ? veniturile noastre sunt de 800 lei la 3 membri deci 266 pe membru de familie .
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
sykes, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:24, 15 Octombrie 2011
Dv. apareti in evidentele primariei ca fiind coproprietar si a altei locuinte in afara de cea de domiciliu. In Declaratie la litera F pct 1 se vorbeste despre a fi proprietar, nu spune daca in totalitate sau in cota-parte indiviza.
Puteti incerca sa depuneti aceasta declaratie. Primaria ar putea-o abroba sau respinge. Ea da banii, deci ea decide daca indepliniti sau nu conditiile fin OUG 70/2011.

Varietatea procedurilor de aprobare a cererilor de ajutor pentru caldura este foarte mare de la primarie la primarie.

Clădiri sau alte spatii locative în afara locuintei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate,cu exceptia locuintei de domiciliu
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
elga50, moderator
Aveti sanse sa primiti ajutorul de incalzire. ajutorul se acorda pt imobilul in care locuiti.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
ContSters224434, utilizator
Ajutorul se acorda pentru imobilul in care se locuieste, dar conditiile de acordare a ajutorului impun, printre altele, de a nu avea si alte locuinte in proprietate. Or aici asta este problema ca este coproprietar a doua imobile.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
elga50, moderator
intradevar,doamna este coproprietar si nu mai are dreptul la caldura.conform OUG 70/2011.:sorry:
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
ContSters224434, utilizator
dar daca merg la notar si fac un act de donatie (sa donez partea mea tatalui) atunci as putea sa beneficiez sau trebuie neaparat act de vanzare -cumparare ? As opta pt donatie deoarece actele m-ar costa mult mai putin decat un act de vanzare -cumparare

Alte discuții în legătură

Ajutor de caldura 2016 sery107 sery107 Buna ziua. In cererea de acordare a ajutorului de caldura, cap.5, bunuri imobile se specifica: \'Familia/persoana singură îndreptăţită deţine în ... (vezi toată discuția)
Daca stau etajul 4, iar caldura e in sistem pausal am ceva reduceri? liv1u liv1u Am o problema si administratorul nu ma poate lamurii, v-as fi recunoscator daca m-ati putea lamurii in urmatoarea problema: - am renuntat la repartitoare si ... (vezi toată discuția)